Latest News

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024

Νίκος Παππάς από ΔΕΘ: «Δεν θα είμαι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ»

 


Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει καμία συζήτηση σχετικά με το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος για την προεδρία... του κόμματος.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), ο κ. Παππάς διευκρίνισε ότι η εκπροσώπησή του στη ΔΕΘ γίνεται λόγω της έκπτωσης του Στέφανου Κασσελάκη από την προεδρία του κόμματος, μετά από απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής.

«Δεν υπάρχει καμία τέτοια πρόθεση και κουβέντα. Για την ουσία των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχουν απόνερα της οικονομικής κρίσης, είναι βρόγχος για τα νοικοκυριά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Παππάς. 

Ο Νίκος Παππάς πριν ξεκινήσει να δέχεται ερωτήσεις έκανε μία εισαγωγική τοποθέτηση, εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση με αναφορές στο Δημογραφικό, στις πυρκαγιές και την ακρίβεια. Στην συνέχεια αναφέρθηκε στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ενίσχυση του εισοδήματος των πολιτών και τη στέγαση.

Για τον Αλέξη Τσίπρα: «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο ιστορικός ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ. Ο άνθρωπος που επι ημερών του ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε από μικρό κόμμα πρωταγωνιστική δύναμη» σημείωσε ο κ. Παππάς για να προσθέσει «Αυτό που θα ήταν λειτουργικό στον δημόσιο διάλογο είναι κάποιοι να μην τον επικαλούνται ούτε να τον ερμηνεύουν. Ο ίδιος όταν θέλει να πει κάτι το κάνει δημόσια» Ο κ. Παππας τόνισε επίσης «Θεωρώ προσωπικά ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι κεφάλαιο για την χώρα και την Αριστερά έχει διεθνή ακτινοβολία που μπορεί να βελτιώσει και το διπλωματικό εκτόπισμα της χώρας».

Για τον Στέφανο Κασσελάκη: Όλα τα αξιώματα είναι ανακλητά, και του προέδρου. Δεν νοείται, ότι τι καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ θα προέβλεπε μία εντολή η οποία δεν υπόκειται σε έλεγχο. Η ΠΓ έκανε μία διαδικασία χωρίς καμία ένσταση και έφερε ένα αποτέλεσμα. Θα σεβαστούμε όλοι το καταστατικό και θα προχωρήσουμε σε νέα εκλογή.

Ο κ. Παππάς απέφυγε να απαντήσει για το αν θα στηρίξει τον κ. Κασσελάκη επικαλούμενος όπως είπε τον θεσμικό του ρόλο. «Θα ήθελα να αντιληφθείτε την θεσμική υποχρέωση να απαντώ πάνω στο πλαίσιο συλλογικών μας αποφάσεων. Αυτές τις αποφάσεις επιχείρησα να διαφυλάξω και να υπηρετώ και θα συνεχίσω να κάνω» ανέφερε.

Δείτε live τη συνέντευξη Τύπου