Latest News

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024

Τρόμος στο αεροδρόμιο της Ατλάντα: Συγκρούστηκαν δυο αεροπλάνα πριν την απογείωση (ΒΙΝΤΕΟ)

 


Δύο αεροπλάνα συγκρούστηκαν στον διάδρομο απογείωσης του αεροδρομίου της Ατλάντα, στην πολιτεία της Τζόρτζια...στις ΗΠΑ.

Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ότι η ουρά ενός από τα αεροπλάνα έχει κοπεί. Η Delta Airlines ανέφερε ότι ένα από τα αεροσκάφη της τύπου Airbus A350 συγκρούστηκε με ένα μικρότερο τζετ τύπου Bombardier CRJ-900 κατά την τροχοδρόμηση για απογείωση, προκαλώντας ζημιές και στα δύο αεροπλάνα.

Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί και η Delta δήλωσε ότι οι επιβάτες θα προωθηθούν στους προορισμούς τους με άλλες πτήσεις. Η αεροπορική εταιρεία ανέφερε ότι το φτερό ενός Airbus A350 της Delta, το οποίο ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει για το Τόκιο (αεροδρόμιο Χανέντα), ήρθε σε επαφή με την ουρά ενός αεροσκάφους Bombardier CRJ-900 της Endeavor Air, το οποίο ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει για το Λαφαγέτ της Λουιζιάνα. Η Endeavor είναι θυγατρική εταιρεία της Delta.

Η σύγκρουση προκάλεσε ζημιές στην ουρά του τζετ της Bombardier και στο φτερό του A350 της Airbus, πρόσθεσε η Delta Airlines. Ένας επιβάτης που βρισκόταν σε ένα από τα αεροπλάνα έγραψε στο Twitter ότι "ένα άλλο αεροπλάνο φαίνεται να χτύπησε την πίσω πλευρά του αεροπλάνου μας".

«Ήχοι από μέταλλο που ξύνει και στη συνέχεια δυνατοί κρότοι», πρόσθεσε. Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (FAA) δήλωσε ότι θα διεξάγει έρευνα για το περιστατικό.