Latest News

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Με… λευκό ποινικό μητρώο και χωρίς χρέη στο δημόσιο όποιος θέλει να γίνει πρόεδρος – Οι καινοφανείς όροι που έθεσε η ΠΓ

 


Οι ημερομηνίες για το Έκτακτο Συνέδριο και τις κάλπες, και τα κριτήρια για τις υποψηφιότητες συζητήθηκαν στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ... το απόγευμα της Τρίτης.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, η συζήτηση για το χρονοδιάγραμμα και τις διαδικασίες εκτυλίχθηκαν σε «εξαιρετικό» κλίμα.  

Σε ο, τι αφορά τον χαρακτήρα του συνεδρίου αποφασίστηκε ότι αυτό θα είναι Έκτακτο με εκλογή νέων συνέδρων. Κοινώς δεν πέρασε η πρόταση Πολάκη για Διαρκές συνεδριο, δηλαδή με τους συνέδρους που εκλεχθηκαν το Φεβρουάριο. Επίσης αποφασίστηκε ότι το συνέδριο δεν θα είναι Καταστατικό. Η πρόταση της πλειοψηφίας για Έκτακτο Συνέδριο με νέους συνέδρους πέρασε με 18-3. Μειοψηφησαν και πάλι οι Πολάκης, Τζάκρη, Τελιγιορίδου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ως προς τις προϋποθέσεις συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία, από την πλευρά της πλειοψηφίας κατατέθηκε η εξής πρόταση: 

Έτσι, οι υποψήφιοι πρέπει να πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:

  • Να καταθέσουν το πόθεν έσχες τους στο κόμμα
  • Να μην έχουν οφειλές προς το Δημόσιο
  • Να έχουν λευκό ποινικό μητρώο
  • Να αποδέχονται το καταστατικό και να αποδέχονται και να τηρούν τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων.

-Απαιτούνται 30 υπογραφές μελών Κ.Ε. (όπως ίσχυε και πέρυσι).

Ωστόσο, όπως αναφέρουν πηγές, πρόκειται για μια πρώτη συζήτηση χωρίς αποφάσεις. Το πιθανότερο είναι ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν στην Κεντρική Επιτροπή.