Latest News

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024

Οι πρώτες δηλώσεις Χαμενεΐ: «Το Ισραήλ είναι πολύ μικρό για να πλήξει τη Χεζμπολάχ»

 

Σε πρώτη δημόσια δήλωσή του μετά την ανακοίνωση του Ισραήλ ότι σκότωσε τον ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, απέφυγε οποιαδήποτε αναφορά στον ίδιο τον Νασράλα.

Η δήλωση του Χαμενεΐ δημοσιεύθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του και ξεκίνησε με την καταδίκη του θανάτου «των ανυπεράσπιστων ανθρώπων του Λιβάνου», σημειώνοντας πως αυτό "αποδεικνύει τη μυωπική και ανόητη πολιτική των ηγετών" του Ισραήλ.

Στην τοποθέτησή του, ο Χαμενεΐ δήλωσε ότι οι Ισραηλινοί «εγκληματίες πρέπει να γνωρίζουν ότι είναι υπερβολικά μικροί για να προκαλέσουν οποιαδήποτε σημαντική ζημιά στα προπύργια της Χεζμπολάχ στον Λίβανο». Προσέθεσε επίσης: «Όλες οι δυνάμεις της αντίστασης στην περιοχή στηρίζουν και βρίσκονται στο πλευρό της Χεζμπολάχ».

Ο Χαμενεΐ κάλεσε όλους τους μουσουλμάνους να σταθούν στο πλευρό του λαού του Λιβάνου και της Χεζμπολάχ, υποστηρίζοντάς τους στον "αγώνα ενάντια στο σφετεριστικό και καταπιεστικό καθεστώς".

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Χεζμπολάχ, με έδρα τον Λίβανο, έχει λάβει για πολλά χρόνια ισχυρή οικονομική και στρατιωτική στήριξη από το Ιράν, γεγονός που καθιστά τις δηλώσεις αυτές ιδιαίτερα σημαντικές για την εξέλιξη των γεγονότων στην περιοχή.