Latest News

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024

Αλέξης Κούγιας: «Αν δεν γνωρίζει ο Σοφός και η πρώην κυρία Λύτρα, τι είναι βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη καλύτερα να αλλάξουν δουλειά»


Για την υπόθεση Λύτρα μίλησε ο Αλέξης Κούγιας  εξαπολύοντας επίθεση στον συνήγορο της Σοφίας Πολυζωγοπούλου, Θέμη Σοφό και... στην ίδια.

«Δεν έχει αρνηθεί ότι έχει διαπράξει ένα έγκλημα. Προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του, να επανακτήσει την εμπιστοσύνη των εντολέων και των μελλοντικών εντολέων του, ώστε να μπορεί να επιβιώσει και να κερδίσει τα παιδιά του. Τρεις μήνες είχε γίνει ο σάκος του μποξ, έγιναν τα πάντα φύλλο και φτερό», σχολίασε ο Αλέξης Κούγιας, υπογραμμίζοντας πως «το αδίκημα που διέπραξε ο Απόστολος Λύτρας δεν ήταν ποτέ κακούργημα και δεν δικαιολογείτο ποτέ να πάει στη φυλακή».

«Να αλλάξουν δουλειά»

O ποινικολόγος σχολίασε πως οι δηλώσεις του Θέμη Σοφού, δικηγόρου της Σοφίας Πολυζωγοπούλου, ότι έριξε 50 μπουνιές, ήταν για χάρη εντυπωσιασμού. Και εξαιτίας αυτών μπήκε ο Απόστολος Λύτρας στη φυλακή.

«Από τις ενέργειες που έκανε η πρώην γυναίκα του (σ.σ. Σοφία Πολυζωγοπούλου», από τις ενέργειες που έκανε ο Θέμης Σοφός με τις 50 μπουνιές που έλεγε (…) και από την τρομοκρατία που επέπεσε της κεφαλής της ανακρίτριας και του εισαγγελέα που τον άφησαν ελεύθερο, μέσω της παρεμβάσεως του Αρείου Πάγου, ενώ όλοι γνώριζαν – γιατί αν δεν γνωρίζει ο Σοφός και η πρώην κυρία Λύτρα, τι είναι βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και τι είναι επικίνδυνη σωματική βλάβη καλύτερα να αλλάξουν δουλειά, κι ας αφήσει η κυρία Τσιμτσιλή αυτά ότι ο κ. Σοφός «έχει τόση δουλειά και έχει τόσες υποθέσεις». Εδώ λοιπόν πρόκειται περί κακότητας. Περί εχθρότητας. Είναι ανεπίτρεπτο ένας συνάδελφος, το λέει και ο κώδικας δικηγόρων, να στρέφεται εναντίον συναδέλφων του, όταν μάλιστα είναι της αυτής ειδικότητος. Να το έκανε ένας δικηγόρος, που δεν έχει την ειδικότητα του ποινικολόγου, για αυτό λοιπόν ένιωσα και εγώ την ανάγκη, και μου το επιτρέπει και η νομική μου θέση και η επαγγελματική μου επάρκεια και ο χαρακτήρας μου και βρήκα από την πρώτη στιγμή και είπα: “τι είναι αυτά που κάνετε, είναι όλα λάθος», ανέφερε χαρακτηριστικά στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι» του Mega.

«Του είπα ότι “πρέπει να βγεις προς τα έξω, γιατί δεν είσαι κακούργος. Έκανες λάθος, πρέπει να το πληρώσεις”. Πιθανώς να μην τον εμπιστευτούν στο υπόλοιπο της ζωής τους για υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας».

Μεταξύ άλλων ο κ. Κούγιας σχολίασε πως ο Απόστολος Λύτρας προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του, υπεραμυνόμενος την απόφασή του να πάει στα μπουζούκια.

«Ο Λύτρας έχει ντέρτια να πάει να διασκεδάσει. Πήρε την κόρη του, δεν πήρε καμία με πλαστικές να πάνε στα μπουζούκια και να κάνει φιγούρα. Πήρε την κόρη του που τόσους μήνες δεν είχε λεφτά να πάει στη σχολή της. Δικαιολογημένα βγήκε προς τα έξω, δικαιολογημένα είπε αυτά που είπε. Απλά δεν πρέπει να γίνει σίριαλ. Και λίγα έχει πει ο Λύτρας, Τρεις μήνες λέμε γι’ αυτόν, τρεις μήνες έχουν κάνει φύλλο και φτερό τα οικονομικά του», ανέφερε.

Στο ενδεχόμενο να αναλάβει την υπεράσπιση του Απόστολου Λύτρα, ο Αλέξης Κούγιας απάντησε πως «αυτό αφορά εμένα και τον Απόστολο Λύτρα».