Latest News

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024

Δημοσκόπηση: Ποιος έχει προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ- Ποιος είναι προηγείται στο ΠΑΣΟΚ

 


Πρώτη με απώλειες παραμένει η ΝΔ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της PRORATA για το ATTICA TV με το ΠΑΣΟΚ να βρίσκεται σταθερά πλέον στη δεύτερη θέση. Ο ΣΥΡΙΖΑ ισοβαθμεί με το ΚΚΕ, ενώ ενδιαφέρον, παράλληλα παρουσιάζουν και τα ευρήματα για τα εσωκομματικά... στην κεντροαριστερά.

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 24%, το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 13,5%, ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 10%, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ μάχονται για την τέταρτη θέση με ποσοστό 9,5%. Η Πλεύση Ελευθερίας συγκεντρώνει 4,5%, η Φωνή Λογικής το 4%, και η Νίκη 3,5%.

Σε ό,τι αφορά τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει κάλπης ο Στέφανος Κασσελάκης προηγείται με 27%, στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Σωκράτης Φάμελλος με 23%, ενώ ποσοστό 16% συγκεντρώνει ο Παύλος Πολάκης.

Το 47% των ερωτηθέντων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι η παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία αποδυναμώνει την προοπτική ανασυγκρότησης του κόμματος και το 63% θεωρεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα διαδραματίσει ρόλο στις εξελίξεις της κεντροαριστεράς.

Στο ΠΑΣΟΚ μπροστά στον πρώτο γύρο εμφανίζεται να διατηρεί ο Νίκος Ανδρουλάκης με 26%, τον οποίο ακολουθεί ο Χάρης Δούκας με 22%, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η Άννα Διαντοπούλου με 21%. Στο 15% ο Παύλος Γερουλάνος, 4% ο Μιχάλης Κατρίνης και 3% η Νάντια Γιαννακοπούλου.

Στον δεύτερο γύρο, υπερέχει και πάλι ο Ανδρουλάκης του Χάρη Δούκα (45% έναντι 38% του Δημάρχου Αθηναίων) και της Άννας Διαμαντοπούλου (44% έναντι 38%), όπως και του Παύλου Γερουλάνου (48% έναντι 37%). Στα επίπεδα του 10% εμφανίζονται όσοι δηλώνουν ότι δεν έχουν ακόμα αποφασίσει ή δεν θέλουν να εκδηλώσουν την προτίμησή τους. Σημειώνεται ότι η έρευνα ολοκληρώθηκε πριν από το ντιμπέιτ των έξι υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ.

Για το ενδεχόμενο συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, το 53% όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές θέλει κοινή κάθοδο των δύο κομμάτων στις βουλευτικές εκλογές, ενώ το 24% θεωρεί ότι τα κόμματα της κεντροαριστεράς πρέπει να συνεργαστούν μόνο εντός Βουλής. Μικρότερο ποσοστό υπέρ της συνεργασίας καταγράφεται ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που υπέρ τάσσεται το 43% ενώ το 21% θεωρεί ότι η συνεργασία θα πρέπει να περιοριστεί μόνο εντός Βουλής.

Στο ερώτημα για το ποια είναι τα τρία σημαντικότερα ζητήματα που αντιμετωπίζει η χώρα σήμερα, οι πολίτες τοποθετούν την ακρίβεια στην πρώτη θέση, την υγεία στη δεύτερη και Τρίτη την εκπαίδευση.