Latest News

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024

Φόρμουλα Ένα: Σαύρα εισέβαλε στην πίστα της Σιγκαπούρης και διέκοψε τις ελεύθερες δοκιμές (ΒΙΝΤΕΟ)

 


 Ένα απίθανο περιστατικό έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της τρίτης και τελευταίας περιόδου των ελεύθερων δοκιμών στο Grand Prix της... Σιγκαπούρης!

Το εν λόγω περιστατικό αναγκαστικά έφερε την κόκκινη σημαία και την ολιγόλεπτη διακοπή, ενώ το προσωπικό ασφαλείας κατάφερε να απομακρύνει τον… μικρό εισβολέα κατόπιν μιας μεγάλης προσπάθειας.

Από τότε που φιλοξένησε τον πρώτο νυχτερινό αγώνα της Φόρμουλα Ένα το 2008, η Σιγκαπούρη έχει γίνει σταθερά η αγαπημένη διοργάνωση μεταξύ των θεατών και των οδηγών. Η διαδρομή μήκους 4,9 χλμ διασχίζει το κέντρο της πόλης, για 62 γύρους για να συμπληρωθεί μία απόσταση 306 χλμ η διαδρομή είναι φωτισμένη από 1.600 σημεία.

Τα δύο από τα τρία sessions των δοκιμαστικών γίνονται το ηλιοβασίλεμα, οι κατατακτήριες δοκιμές και ο αγώνας τη νύχτα. Το ρεκόρ γύρου (με 1:35,867”) το έχει ο Hamilton από το 2023. Η διαδρομή άλλαξε το 2023, με μία ευθεία μεταξύ των στροφών 14 και 16 και, νέα για το 2024, την προσθήκη μιας τέταρτης ζώνης DRS για να βοηθήσει το προσπέρασμα.

Φόρμουλα Ένα: Οι νίκες και οι pole position

Τις περισσότερες νίκες έχει ο Sebastian Vettel με πέντε και ακολουθεί ο : Hamilton με τέσσερις. Εδώ έχουν κερδίσει και οι: Fernando Alonso δύο, Carlos Sainz και Sergio Perez με μία.

Τις περισσότερες pole position έχουν οι: Hamilton και Vettel από τέσσερις. Δύο έχει ο Leclerc και από μία οι: Alonso και Sainz.