Latest News

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Η Ακρίτα έστειλε επιστολή παραίτησης από την ΚΟ μετά τον σάλο για τον «γιο της πλύστρας» – Δεν έγινε δεκτή από τον Παππά

 


Επιστολή παραίτησης από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε η Έλενα Ακρίτα, σε συνέχεια της ανάρτησής της για την πισίνα της που προκάλεσε αντιδράσειςτην οποία ωστόσο, δεν έκανε δεκτή ο Νίκος Παππάςόπως γνωστοποίησε... η ίδια.

Σύμφωνα με την κα. Ακρίτα, μετά τη δημόσια συγγνώμη που ζήτησε για το λάθος της, αναφερόμενη στα περί «γιου της πλύστρας» στην ανάρτηση με την πισίνα, θεώρησε ότι είχε ηθικό χρέος να παραιτηθεί, θέτοντας την έδρα της στη διάθεση του κόμματος και απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της ΚΟ. Ο Νίκος Παππάς δεν την αποδέχθηκε, καθώς εκτίμησε πως η δημόσια αναγνώριση και ανασκευή του λάθους αρκούν.

Η ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα: 

«Παρά το γεγονός ότι ζήτησα συγγνώμη για το λάθος μου, έκρινα ότι έχω ηθικό χρέος να παραιτηθώ από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Έστειλα σχετική επιστολή στον Πρόεδρο της ΚΟ θέτοντας την έδρα μου στη διάθεση του κόμματος.

Ο Νίκος Παππας δεν αποδέχτηκε την παραίτηση μου, εκτιμώντας πως, στην προκειμένη περίπτωση, η δημόσια παραδοχή, αναγνώριση και η ανασκευή είναι αρκετή.

Ετσι προχωρώ στη ζωή. Με σωστά, με λάθη πάντα με γνώμονα το αξιακό μου σύστημα και τη συνείδησή μου».

Χαμός στα social media για τον «γιο της πλύστρας»

Νωρίτερα, είχε προκληθεί ένα μικρός χαμός στα social media και μεγάλη συζήτηση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, για την ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα στο Facebook, με την οποία θέλησε να σχολιάσει δημοσκόπηση που προβλήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 19/09 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται πέμπτο κόμμα.

Στη φωτογραφία φαίνεται μια τηλεόραση με το σχετικό γράφημα, αλλά αυτό που παρατήρησαν όλοι ήταν ότι στο φόντο υπήρχε και μια εσωτερική πισίνα κάτι που σχολιάστηκε ιδιαίτερα από τους χρήστες του X.

Απαντώντας στα σχόλια για την πισίνα η κ. Ακρίτα έγραψε: «Και για να τους προλάβω, ναι το σπίτι έχει πισίνα σχεδόν 40 χρόνια, από το 1985 που χτίστηκε. Αν είχα κάτι να κρύψω δεν θα τη φωτογράφιζα. Τον χορτασμένο μην φοβασαι, το γιο της πλύστρας να φοβασαι. Που μπήκε στην πολιτική με τρύπιο σώβρακο και βρέθηκε με κολοσσιαία περιουσία».

Η Έλενα Ακρίτα, μάλιστα, ένιωσε την ανάγκη να δώσει εξηγήσεις για την πισίνα αυτή, δύο ώρες μετά την ανάρτηση και αφού τα σχόλια στα social media έπεφταν «βροχή».

«Και για να τους προλάβω, ναι το σπίτι έχει πισίνα σχεδόν 40 χρόνια, από το 1985 που χτίστηκε. Αν είχα κάτι να κρύψω, δεν θα τη φωτογράφιζα. Τον χορτασμένο μην φοβάσαι, το γιο της πλύστρας να φοβάσαι. Που μπήκε στην πολιτική με τρύπιο σώβρακο και βρέθηκε με κολοσσιαία περιουσία», έγραψε η Έλενα Ακρίτα, με το σχόλιό της αυτό να πυροδοτεί νέο γύρο σχολίων στο Χ.

Εντωμεταξύ σε νέα ανάρτησής της το πρωί της Παρασκευής, η Έλενα Ακρίτα αναφέρθηκε στην «πατρότητα» της φράσης που προκάλεσε αντιδράσεις, σημειώνοντας ότι δεν ανήκει στον Λένιν. «Ο Λένιν δεν θα είχε γράψει ποτέ κάτι τόσο απαξιωτικό κι εγώ όφειλα να το έχω αξιολογήσει και διασταυρώσει. Ειλικρινά λυπάμαι» έγραψε χαρακτηριστικά.

Δριμεία κριτική στην Έλενα Ακρίτα ασκεί με ανάρτησή του στο Faceebook ο πρώην εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέργιος Καλπάκης, γράφοντας, μεταξύ άλλων: «Πολιτική μόνο για πλούσιους, διότι όσοι προέρχονται από τα λαϊκά στρώματα είναι πολύ πιθανό να γίνουν κλέφτες.

Αυτό μας λέει ωμά, κυνικά και χωρίς καν τα προσχήματα, η κυρία Έλενα Ακρίτα. Πάλι καλά που δεν μας είπε να φοβόμαστε λιγότερο τον Μητσοτάκη από κάποιον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ».