Latest News

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024

Με πυραύλους πλήττει τη Βηρυτό το Ισραήλ: «Χτυπάμε το αρχηγείο της Χεζμπολάχ» (ΒΙΝΤΕΟ)

 


Πολλαπλές εκρήξεις σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στη Βηρυτό, την πρωτεύουσα του Λιβάνου, καθώς το Ισραήλ εξαπέλυσε νέα πυραυλική... επίθεση.

Διεθνή πρακτορεία μεταδίδουν σκηνές χάους στα νότια προάστια της Βηρυτού, ενώ οι ανταποκριτές αναφέρουν πως δεκάδες ασθενοφόρα βρίσκονται στους δρόμους της πόλης.

Παράλληλα, δεκάδες άμαχοι επιχειρούν να διαφύγουν, αναζητώντας ασφαλή σημεία.

Από την πλευρά του Ισραήλ αναφέρεται πως η επίθεση είχε στόχο το αρχηγείο της Χεζμπολάχ, χωρίς μέχρι τώρα να υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες για στόχους. Εικάζεται, ωστόσο, πως στόχος του Ισραήλ είναι ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Νασράλα, η κατάσταση του οποίου αυτή τη στιγμή παραμένει άγνωστη.

Το σημείο που στόχευε η επίθεση απέχει μόνο 700 με 800 μέτρα από ένα σχολείο όπου έχουν βρει καταφύγιο εκτοπισμένοι από το νότιο Λίβανο, μεταδίδει το BBC.

Στην αρχή όλοι, πίστευαν ότι ήταν μια ισχυρή ηχητική έκρηξη, αποτέλεσμα του ότι ισραηλινό αεροσκάφος έσπασε το φράγμα του ήχου. Στη συνέχεια όμως οι ήχοι των εκρήξεων συνεχίστηκαν, για πάνω από 90 δευτερόλεπτα. Οι άνθρωποι έτρεξαν έξω από τα κτίρια έντρομοι. Γυναίκες και παιδιά ούρλιαζαν και έκλαιγαν. «Είδα κάποιους ανθρώπους να λιποθυμούν, να πέφτουν στο έδαφος», μεταδίδει ο ανταποκριτής του BBC στη Βηρυτό.