Latest News

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: «Όχι» Κασσελάκη σε Πολάκη-Γεροβασίλη που ζήτησαν κάλπες -Τι αποκάλυψε για τον Τσίπρα



Μέσα σε δύο περίπου ώρες ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και πλέον το ραντεβού δίνεται για την Κεντρική Επιτροπή με τον Στέφανο Κασσελάκη να μη σηκώνει το γάντι για κάλπες, αίτημα που... αυτή τη φορά εξέφρασε όχι μόνο η πλευρά των 87, με τις εισηγήσεις των Όλγας Γεροβασίλη και Θανάση Θεοχαροπουλου, αλλά και από τον Παύλο Πολακη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες στην αρχή της συνεδρίασης ο Στέφανος Κασσελάκης εγκάλεσε όσους τον αμφισβητούν για ρευστοποιηση του κόμματος και τοξικότητα. Είπε δε ότι μια πρόταση μομφής θα τραυματίσει το κόμμα. 

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ η αναφορά του ήταν η εξής: “Θεωρώ ότι μια πρόταση μομφής στο πρόσωπο μου πληγώνει και ρευστοποιεί το κόμμα και δεν προσφέρει τίποτα. Επίσης είναι μια μεγαλη κωλοτούμπα από το ίδιο το όργανο που αποφάσισε καταστατικό συνέδριο”. 

Έντονη ήταν η αντίδραση από τους Θανάση Θεοχαρόπουλο, Όλγα Γεροβασίλη και Κατερίνα Νοτοπούλου, με τον πρώτο κατά πληροφορίες να επισημαίνει στον Πρόεδρο ότι “την ρευστοποίηση την προκαλείς εσύ όπως και την τοξικότητα με τα βιντεάκια με τις επιθέσεις κατά στελεχών“. Τα εν λόγω στελέχη επέμειναν ότι πρέπει να προσφύγει σε κάλπες ώστε να αρθεί το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί, κάτι για το οποίο του απέδωσαν την ευθύνη.

Η κα. Νοτοπούλου αποχωρώντας από τη συνεδρίαση έκανε λόγο για πρόβλημα που «δεν μπορούμε να κάνουμε ότι δεν το βλέπουμε», επισημαίνοντας την «πλήρη διάλυση του κόμματος με ευθύνη της ηγεσίας».

Ο Παύλος Πολάκης από την άλλη έθεσε και εκείνος θέμα προσφυγής στη βάση. Σύμφωνα με πληροφορίες ανέφερε ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος να λυθεί το αδιέξοδο εκτός από κάλπες ή πρόταση μομφής. Φέρεται δε να έφερε ως παράδειγμα τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος δεν ζήτησε να του γίνει πρόταση μομφής για να πάει σε εκλογές, εννοώντας ότι πήρε το πολιτικό μήνυμα και απάντησε αυτονόητα στο αίτημα για κάλπες σειράς στελεχών. Επομένως, είπε, πρέπει να υπάρξει μια πολιτική συμφωνία για να πάμε σε κάλπες.

Κατόπιν τούτων, εφόσον δεν υπάρξει ανταπόκριση στο αίτημα για κάλπη είπε πως ο ίδιος θα επιμείνει στην πρόταση μομφής. «Οι απόψεις μου είναι κρυστάλλινες και τις λέω στα όργανα», είπε μετά τη συνεδρίαση.

Τον πρόεδρο και τη θέση του στήριξε ο Νίκος Παππάς ο οποίος νωρίτερα διεμήνυε σε συνομιλητές του πως οι κάλπες θα ταλαιπωρήσουν τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ. 

Οι δεσμεύσεις που ζητά ο Κασσελάκης από τους αμφισβητίες και οι αιχμές κατά Τσίπρα

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Στέφανος Κασσελάκης, αφού φέρεται να είπε στην αρχή της συνεδρίασης πως ήταν έντιμος και ειλικρινής απέναντι σε όλες και όλους, ζήτησε από τον Παύλο Πολάκη και την Όλγα Γεροβασίλη, να δεσμευτούν ότι σε κάθε περίπτωση θα μείνουν στο κόμμα, όπως και έκαναν και οι δύο. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε σημερινές τηλεοπτικές δηλώσεις της Όλγας Γεροβασίλη, με την αντιπρόεδρο της Βουλής να του απαντά πως παρερμηνεύτηκαν και ότι «η ίδια είναι διαχρονικά κατά των διασπάσεων και των αποχωρήσεων».

Όπως είπε, ήταν έντιμος και απέναντι σε εκείνους που αποχώρησαν από το κόμμα, «προς τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, το Νίκο Φίλη, τον Πάνο Σκουρλέτη, τον Αλέξη Χαρίτση, ακόμη και προς την Έφη Αχτσιόγλου στην οποία πρότεινε να αναλάβει όποια θέση επιθυμούσε, με στόχο για να πάει το κόμμα μπροστά».

Επιπλέον, άφησε νέες αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα, ενώ φέρεται να είπε ότι «ήταν έντιμος» και απέναντι του. Ειδικά για τον πρώην πρόεδρο του κόμματος, ανέφερε ότι «ακόμη και μέσα στον Απρίλιο, μετά την εκδήλωση για τις ευρωεκλογές, του έστελνε μηνύματα για να συντονίσουν κοινές πρωτοβουλίες, όπως για τις γυναικοκτονίες αλλά εκείνος τηρούσε σιγή ιχθύος».

Ακολουθεί η συνεδρίαση για τρίτη ημέρα της Επιτροπής Καταστατικού μετά την Πολιτική Γραμματεία αλλά και την Επιτροπή Δεοντολογίας για τον πρώην Υπουργό, Χρήστο Σπίρτζηη οποία συνεδρίασε μεν, δεν έλαβε απόφαση δε.