Latest News

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Ο διάλογος Κασσελάκη-Σβίγκου που προκάλεσε τη σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας

 

Δραματικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς τέθηκε θέμα σχετικά το ποιος έχει τη διοικητική και ποινική ευθύνη στο κόμμα, με τον διευθυντή του κόμματος, στον οποίο παρέπεμψε τον Στέφανο Κασσελάκη η Ράνια Σβίγκου, να απαντά ότι την έχει ο ίδιος (ο Κασσελάκης) εκτός αν του υπογράψει… πληρεξούσιο.

Ο στενός συνεργάτης του Στέφανου Κασσελάκη, Μανώλης Καπνισάκης τηλεφώνησε το πρωί της Πέμπτης στη Ράνια Σβίγκου και τη ρώτησε ποιος έχει τη νομική ευθύνη για τα όσα γίνονται αυτές τις μέρες στη διαχείριση των νομικών θεμάτων.

Η γραμματέας του κόμματος δεν του απάντησε και στη συνέχεια της τηλεφώνησε ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης για να τη ρωτήσει ποιος έχει τη διοικητική και ποινική ευθύνη για το κόμμα.

Η κα. Σβίγκου τον παρέπεμψε στον Χρήστο Μαυροκεφαλίδη, υπεύθυνο οικονομικών του κόμματος και στη συνέχεια ο κ. Κασσελάκης τον πήρε προκειμένου να του θέσει την ερώτηση. Η απάντηση που πήρε από τον κ. Μαυροκεφαλίδη ήταν πως «την ευθύνη την έχει ο πρόεδρος, δηλαδή εσύ». «Εκτός αν μου υπογράψεις πληρεξούσιο», πρόσθεσε, για να απαντήσει ο κ. Κασσελάκης: «Τι πληρεξούσιο να σου υπογράψω αν δεν ξέρω τι αποφάσεις ελήφθησαν;».

Αμέσως μετά, η κα. Σβίγγου προχώρησε στην έκτακτη σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας στην Κουμουνδούρου.

Στο μεταξύ, ο Στέφανος Κασσελάκης έλεγε νωρίτερα σε συνεργάτες του ότι παραμένει στον ΣΥΡΙΖΑ και τα όποια πολιτικά του σχέδια είναι μέσα στο κόμμα.

Το σήμα που έχουν δώσει πολλοί από τους συνεργάτες του είναι ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος για την αρχηγία του κόμματος, χωρίς, ωστόσο, να έχει προσδιοριστεί σε ποιο χρονικό σημείο θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του.

Από το περιβάλλον του διακινείται ότι «ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης επέστρεψε σήμερα στην Αθήνα και από το πρωί είχε μια σειρά συναντήσεων με βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Κινήσεις που δείχνουν πως η μάχη θα δοθεί εντός του ΣΥΡΙΖΑ».