Latest News

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Ψηφοφορία για την πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη – Στηρίζει ο Πολάκης και θέτει υποψηφιότητα, «όχι» από Παππά

 


Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση της θυελλώδους Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την κατάθεση μομφής από τους 87 προς τον πρόεδρο του κόμματος Στέφανο Κασσελάκη, πρόταση που θα στηρίξει και ο... Παύλος Πολάκης.

Στην εισηγητική ομιλία του άλλωστε ο Στέφανος Κασσελάκης είπε ότι δε θα σηκώσει το γάντι και προέτρεχε όσους τον αμφισβητούν να καταθέσουν πρόταση μομφής.

Η ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής αναμένεται να γίνει μετά τις 20:00.

Μέχρι εκείνη την ώρα περίπου αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι ομιλίες των 20 μελών της ΚΕ που έχουν ζητήσει να μιλήσουν, τοποθετούμενοι υπέρ ή κατά της μομφής.

Κατέθεσε υποψηφιότητα για πρόεδρος ο Πολάκης – «Έπεσα έξω, δεν κάνει ο Κασσελάκης»

Υποψηφιότητα για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε ο Παύλος Πολάκης, αφού κάλεσε ξανά τον Στέφανο Κασσελάκη να «στήσει κάλπες».

«Θα είμαι υποψήφιος αν γίνουν εκλογές», είπε.

«Πίστεψα στον Κασσελάκη και τον στήριξα. Έπεσα έξω. Δεν κάνει για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ο Παύλος Πολάκης στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την πρόταση μομφής.

«Αν δεν περάσει η πρόταση παραμένω, αν χάσω παραμένω και δεν χρειαζόμαστε ένα κόμμα σαν της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Οδήγησε μόνος σου το κόμμα σε εκλογές. Εγώ τον αριστερισμό τον πέρασα μικρός. Στηρίζω τη μομφή που κατατέθηκε», πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

Φάμελλος: Υπάρχει πολιτικό πρόβλημα με ευθύνη Κασσελάκη

Λίγο μετά τις 5 στο βήμα ανέβηκε ο πρώην πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Σωκράτης Φάμελλος, ασκώντας και αυτός κριτική στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στον οποίο απέδωσε την ευθύνη για την κατάσταση του κόμματος.

Σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως «υπάρχει έλλειμμα αξιοπιστίας και σοβαρότητας στο κόμμα. Και ο πρόεδρος είναι υπεύθυνος για το πολιτικό πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ».

«Όχι» Παππά σε εκλογές και αλλαγή ονόματος

Τη διαφωνία του με την προσφυγή σε κάλπες κατέθεσε ο Νίκος Παππάς, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή στο πλαίσιο των τοποθετήσεων εν όψει της ψηφοφορίας για την πρόταση μομφής.

Επιχειρώντας να τηρήσει ισορροπίες είπε ότι δεν βλέπει «υπονομευτές ή εντελλόμενα συμφερόντων» υπογραμμίζοντας προς τον Στέφανο Κασσελάκη που άφησε σχετικούς υπαινιγμούς ότι «όπου υπάρχει φωτιά δεν πρέπει να τη βοηθάς να φουντώνει».

Ο ίδιος τάχθηκε κατά της αλλαγής του ονόματος.

Γεροβασίλη: Μόνη λύση οι εκλογές

⁠«Στο Συνέδριο ποτέ δεν υποχώρησα. Το Συνέδριο αποφάσισε να μην γίνουν εκλογές. Πολλά από εκείνα που είχα επισημάνει τότε ισχύουν δυστυχώς και σήμερα. Σεβάστηκα την απόφαση του Συνεδρίου και δήλωσα ότι θα δώσουμε τη μάχη των ευρωεκλογών ενωμένοι», επισήμανε από την πλευρά της η Όλγα Γεροβασίλη.

«Μόνη λυτρωτική λύση να πάμε σε νέες εκλογές Προέδρου», κατέληξε.

Θεοχαρόπουλος: Για να φύγει ο Μητσοτάκης πρέπει να αλλάξει ηγεσία στον ΣΥΡΙΖΑ

«Η σημερινή διχαστική ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη επιβεβαιώνει πλήρως τους λόγους που καταθέσαμε πρόταση μομφής. Έχουμε στρατηγική διαφωνία με την συνεχιζόμενη ρευστοποίηση του κόμματος από τον πρόεδρο του, με την συνεχιζόμενη παραγωγή εσωστρέφειας αντί για παραγωγής πολιτικής με ευθύνη του Στέφανου Κασσελάκη».

«Είπε ο πρόεδρος ότι κάποιοι λένε να φύγει ο Κασσελάκης αντί να φύγει ο Μητσοτάκης. Το να φύγει ο Μητσοτάκης εμείς το λέμε χρόνια τώρα και σήμερα ακόμη πιο δυνατά, όχι ένα χρόνο μόνο. Για να φύγει ο Μητσοτάκης όμως χρειάζεται να αλλάξει η ηγεσία στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Είναι προϋπόθεση γιατί ο σημερινός πρόεδρος ρευστοποιεί το κόμμα. Το δίλημμα δεν είναι αυτό που είπε ο πρόεδρος. Το δίλημμα είναι «ή αλλάζει ηγεσία ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, η αλλιώς βουλιάζει».