Latest News

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024

Πανικός από φωτιά σε συρμό του ΗΣΑΠ: Ακινητοποιήθηκαν αμαξοστοιχίες, άνοιξαν τις πόρτες μόνοι τους οι επιβάτες


Στιγμές τρόμου και πανικού επικράτησαν από  φωτιά σε συρμό του Ηλεκτρικού το μεσημέρι της Τετάρτης. Οι επιβάτες αντιλήφθηκαν ξαφνικά καπνό να βγαίνει από τον... συρμό.

Το περιστατικό συνέβη ανάμεσα στους σταθμούς «Νερατζιώτισσα» και «Ειρήνη» και προκάλεσε την εκκένωση του συρμού. Συγκεκριμένα, οι επιβάτες είδαν καπνούς να βγαίνουν κάτω από τον συρμό και βγήκαν μόνοι τους έξω αφού τράβηξαν το φρένο κινδύνου, σύμφωνα με όσα δήλωσε η ΣΤΑΣΥ.

Ο οδηγός έκοψε την ηλεκτροδότηση αφού κατέβασαν τον μοχλό οι επιβάτες

Κατά τις ίδιες πληροφορίες της ΣΤΑΣΥ ο συρμός βρισκόταν 200 μέτρα πριν από τον σταθμό της Ειρήνης. Ο οδηγός εκτελούσε το προβλεπόμενο δρομολόγιο όταν αντελήφθη ότι οι επιβάτες κατέβασαν τον μοχλό. Κατόπιν έκοψε την ηλεκτροδότηση, ακινητοποίησε τον συρμό και ειδοποίησε το Κέντρο Ελέγχου. Η κίνηση αυτή ακινητοποίησε αυτόματα και τον συρμό που βρισκόταν στην αντίθετη κατεύθυνση στην Νερατζιώτισσα με κατεύθυνση τον Πειραιά.

Τα δρομολόγια κινούνται αυτή την ώρα από Πειραιά μέχρι Ειρήνη και αντίστροφα.

Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες ενώ σύμφωνα με όσα επιβεβαίωσε η Πυροσβεστική στο topontiki.gr η φωτιά ξέσπασε κάτω από τον συρμό. Στο σημείο παραμένει συνεργείο του Πυροσβεστικού σώματος και διεξάγεται έρευνα γύρω από τα αίτια της πρόκλησης πυρκαγιάς.

Οι επιβάτες επί της ουσίας απομακρύνθηκαν με τα πόδια, μόνοι τους χωρίς να προηγηθεί κάποια ενημέρωση την ώρα που είδαν τον καπνό.