Latest News

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024

Συγκλονίζει η αποκάλυψη της Ελ Μακφέρσον: Έδωσε κι εκείνη μάχη με τον καρκίνο του μαστού


Η Ελ Μακφέρσον αποκάλυψε ότι διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού πριν από επτά χρόνια και τώρα είναι επιτέλους... σε ύφεση.

Το σούπερ μόντελ, 60 ετών, είπε ότι αρνήθηκε να υποβληθεί σε χημειοθεραπεία – παρά τη σύστασή της από 32 γιατρούς.

Στα επερχόμενα απομνημονεύματά της «Life, Lessons, and Learning to Trust Yourself», η Αυστραλιανή σταρ της πασαρέλας είπε ότι ακολούθησε μια εντελώς ολιστική προσέγγιση στη διάγνωσή της, μια απόφαση που δεν έγινε δεκτή από τους αγαπημένους της.

Μετά από ογκεκτομή της πριν από επτά χρόνια, η ιδρυτής της WelleCo διαγνώστηκε με θετικό στον υποδοχέα οιστρογόνου HER2 (ER) καρκίνωμα του πόρου επί τόπου (DCIS) — έναν τύπο καρκίνου του μαστού.

«Ήταν ένα σοκ, ήταν απροσδόκητο, ήταν μπερδεμένο, ήταν αποθαρρυντικό με πολλούς τρόπους και μου έδωσε πραγματικά την ευκαιρία να σκάψω βαθιά στην εσωτερική μου αίσθηση για να βρω μια λύση που λειτούργησε για μένα», είπε στο Women’s Weekly για τη διάγνωσή της.

Ο γιατρός της συνέστησε να υποβληθεί σε μαστεκτομή με ακτινοβολία, χημειοθεραπεία, ορμονοθεραπεία και αναδόμηση του μαστού της.

Αλλά ο Μακφέρσον δεν ενδιαφερόταν να υποβληθεί σε χημειοθεραπεία. Αντίθετα, ήθελε να δοκιμάσει «μια διαισθητική, με γνώμονα την καρδιά, ολιστική προσέγγιση».

Το μοντέλο εξήγησε ότι το να πάω ενάντια στις συμβουλές των γιατρών ήταν μια «υπέροχη άσκηση για να είμαι αληθινός στον εαυτό μου, να εμπιστεύομαι τον εαυτό μου και να εμπιστεύομαι τη φύση του σώματός μου και την πορεία δράσης που είχα επιλέξει».

«Το να πω όχι στις τυπικές ιατρικές λύσεις ήταν το πιο δύσκολο πράγμα που έχω κάνει ποτέ στη ζωή μου. Αλλά το να πω όχι στη δική μου εσωτερική αίσθηση θα ήταν ακόμα πιο δύσκολο», είπε, προσθέτοντας ότι η χημειοθεραπεία και η χειρουργική επέμβαση ακούγονταν «πολύ ακραία».

Παραδεχόμενος ότι «οι άνθρωποι νόμιζαν ότι ήμουν τρελή», η Macpherson είπε ότι το σχέδιο θεραπείας που είχε επιλέξει «αντήχησε» σε αυτήν και της επέτρεψε να «αντιμετωπιστεί συναισθηματικοί και σωματικοί παράγοντες που σχετίζονται με τον καρκίνο του μαστού».