Latest News

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024

Ουρές χιλιομέτρων: Τούρκοι περιμένουν στο Αϊβαλί για να κάνουν τριήμερο στη Λέσβο (ΒΙΝΤΕΟ - ΕΙΚΟΝΕΣ)


 Οι
 Τούρκοι τουρίστες κατέκλυσαν το τελωνείο στο Αϊβαλί για να περάσουν στην Ελλάδα. Το σκηνικό επαναλήφθηκε το Σαββατοκύριακο που πέρασε, με την κίνηση προς τη χώρα μας να είναι κατά... πολύ αυξημένη.

Παρά τις συχνές επιθέσεις από Τούρκους ξενοδόχους προς τον τουριστικό τομέα της Ελλάδας, με στόχο να «τσιμπήσουν» οι ντοπιοι, εικόνες που δημοσιεύονται στα τουρκικά δίκτυα αποκαλύπτουν ουρά από Τούρκους τουρίστες, οι οποία ξεπερνά το ένα χιλιόμετρο. Ο λόγος είναι η εθνική εορτή της 30ης Αυγούστου, κατά την οποία οι Τούρκοι γιορτάζουν τη νίκη στη μάχη του Αλή Βεράν, στο Ντουμλουπινάρ στο Αφιόν Καραχισάρ, επί του ελληνικού στρατού, που σήμανε και την κατάρρευση του μετώπου στις αχανείς εκτάσεις της Μικράς Ασίας, πράγμα που εν τέλει οδήγησε στην ολοκληρωτική επικράτηση των Τούρκων και τη μετέπειτα Καταστροφή της Σμύρνης.

Οι Τούρκοι συνέρρευσαν για ακόμα μια φορά στο τελωνείο στο Αϊβαλί, θέλοντας να εκμεταλλευτούν το τριήμερο και να ταξιδέψουν στη Λέσβο. 

Ο Νεβτζάτ Τουρχάν επαγγελματίας στον τομέα τουρισμού στην περιοχή του Αϊβαλιού, σχολίασε ότι το τριήμερο έδωσε μια ευκαιρία στους ντόιπιους τουρίστες οι οποίοι και πάλι επέλεξαν την Ελλάδα διότι «είναι πολύ γρήγορο και εύκολο να πάτε στη Λέσβο με γρήγορο πλοίο από το Αϊβαλί» και επειδή «οι τιμές του είναι λίγο πιο προσιτές από ό,τι στην Τουρκία».

Ουρές χιλιομέτρων: Τούρκοι περιμένουν στο Αϊβαλί για να κάνουν τριήμερο στη Λέσβο

Ο Αλί Τζαλέ, ιδιοκτήτης εταιρείας που οργανώνει ακτοπλοϊκά δρομολόγια μεταξύ Αϊβαλί και Λέσβου, επεσήμανε ότι η πύλη των θαλάσσιων συνόρων είναι εξαιρετικά γεμάτη λόγω της ημέρας. «Περίπου 2.000 - 3.000 άνθρωποι πέρασαν στη Λέσβο», είπε. Λέγοντας ότι είναι καλό το γεγονός ότι η διαδικασία γρήγορης βίζας πήρε παράταση μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο του 2025 εξέφρασε την άποψη ότι θα αυξηθούν κατακόρυφα οι διελεύσεις προς Λέσβο.


Ουρές χιλιομέτρων: Τούρκοι περιμένουν στο Αϊβαλί για να κάνουν τριήμερο στη ΛέσβοΟυρές χιλιομέτρων: Τούρκοι περιμένουν στο Αϊβαλί για να κάνουν τριήμερο στη ΛέσβοΟυρές χιλιομέτρων: Τούρκοι περιμένουν στο Αϊβαλί για να κάνουν τριήμερο στη Λέσβο