Latest News

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024

«Συνασπισμός Σύγχρονης Αριστεράς»: Αυτό το όνομα προτείνει ο Κασσελάκης για τον ΣΥΡΙΖΑ

 


Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, με τον πρόεδρο του κόμματος, Στέφανο Κασσελάκη, να προτείνει το όνομα «Συνασπισμός Σύγχρονης Αριστεράς» ως νέο για τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δρομολογεί σαρωτικές αλλαγές στην εισήγησή του, κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Καταστατικού... του κόμματος.

Οι εισηγήσεις από την πλευρά Κασσελάκη, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφορικά με την αλλαγή του καταστατικούπροβλέπουν μεταξύ άλλων και την αλλαγή του ονόματος του κόμματος.

Το όνομα που τίθεται σε διαβούλευση, σύμφωνα με πληροφορίες είναι: Συνασπισμός Σύγχρονης Αριστεράς.

Μια σειρά από ασυμβίβαστα

Ο κ. Κασσελάκης παρουσίασε στην τοποθέτηση του προς τα μέλη της Επιτροπής Καταστατικού επίσης και μια σειρά από ασυμβίβαστα, όπως:

  • οι βουλευτές δεν θα μετέχουν στα κομματικά όργανα,
  • το ανώτατο όριο θητειών για κάθε βουλευτή θα υπολογίζεται στις τρεις θητείες.

Αν θέλει κάποιος να εκλεγεί για μια ακόμα θητεία θα πρέπει να αλλάξει εκλογική περιφέρεια.

Επίσης, στην εισήγηση του κ. Κασσελάκη ανέφερε πως γίνονται «πανίσχυρα» τα μέλη του κόμματος, καθώς θα αποφασίζουν για την γραμμή του κόμματος και για τα ψηφοδέλτια.

Σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να είναι υποψήφιος στις εκλογές και μετέχει σε όργανο του κόμματος, θα πρέπει να έχει παραιτηθεί από αυτό δυο χρόνια πριν.

Τέλος η Κεντρική Επιτροπή

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, βουλευτές και ευρωβουλευτές θα συμμετέχουν μόνο στο εθνικό συμβούλιο, το οποίο θα αντικαταστήσει την σημερινή Κεντρική Επιτροπή.

Η συμμετοχή τους θα είναι ex officio, ενώ το Εθνικό Συμβούλιο θα απαρτίζεται από 151 μέλη.

Σημειώνεται πως η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ μετρά και πάλι τριάντα πέντε βουλευτές μετά την επανένταξη σε αυτή του Παύλου Πολάκη με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη.