Latest News

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024

Δήμος Πειραιά: Στις ράγες της αδιαφορίας αναζητείται η καλύτερη ποιότητας ζωής στις γειτονιές (ΕΙΚΟΝΕΣ)


Με συμβολική πορεία στην ανενεργή σιδηροδρομική γραμμή από τον σταθμό του Αγίου Διονυσίου μέχρι τη Λεύκα κάτοικοι και συλλογικότητες της Δ’ και Ε’ Κοινότητας του Δήμου Πειραιά, που... ανταποκρίθηκαν χθες στο κάλεσμα της δημοτικής παράταξης «ΑλλάΖΟΥΜΕ τον Πειραιά για Όλους και Όλες», επιβεβαίωσαν την απόφασή τους να κλιμακώσουν τον αγώνα τους, διεκδικώντας καλύτερη ποιότητα ζωής.

Η συγκεκριμένη σιδηροδρομική γραμμή σε μήκος τριών χιλιομέτρων παραμένει ανενεργή εδώ και 20 χρόνια και παρότι διέρχεται μέσα από κατοικημένη περιοχή, ανάμεσα σε κατοικίες επιχειρήσεις και σχολεία, έχει αφεθεί να μετατραπεί σε σκουπιδότοπο, σε εστία ρύπανσης και μόλυνσης χωρίς να συγκινείται κανένας....

Όμως, η παράταξή μας θεωρώντας ότι η Αυτοδιοίκηση είναι η πολιτική της καθημερινότητας για την βελτίωση της ζωής των ανθρώπων είναι εδώ, για να αναδείξουμε το πρόβλημα και να διεκδικήσουμε τη μετατροπή της γραμμής σε «πράσινο διάδρομο», όπως έχει συμφωνηθεί απ’ όλους τους εμπλεκόμενους από το 2017.

Έτσι, προχωράμε άμεσα σε α) υποβολή καταγγελίας στις Υπηρεσίες Υγείας της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου, β) αποστολή εξωδίκου καταγγελία στη Διοίκηση του ΟΣΕ και γ) κοινοποίηση των καταγγελιών στην Εισαγγελία Πειραιά.

Παράλληλα, συγκεντρώνουμε υπογραφές και πραγματοποιούμε νέα συγκέντρωση στο πρώτο δεκαήμερο του Νοέμβρη.

Ταυτόχρονα, δε, με το συγκεκριμένο έργο διεκδικούμε α) την αξιοποίηση του ανενεργού σταθμού του Αγίου Διονυσίου και τη λειτουργία του ως Μουσείου του Ρεμπέτικου και β) την λειτουργία του Μουσείου Σιδηροδρόμων στη Λεύκα και την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου.

 

 

 


Γραμμές 5.jpg
Γραμμές συγκέντρωση. Καλή.jpg
Γραμμές.jpg