Latest News

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

Δημοσκόπηση: Διάχυτη η απογοήτευση για την πορεία της χώρας- Πέμπτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ- Ενίσχυση Ακροδεξιάς

 


Την δυσαρέσκεια των πολιτών για την κακή πορεία της χώρας αλλά και την απογοήτευσή τους από τα κόμματα καταγράφει η δημοσκόπηση της... Metron Analysis για λογαριασμό του Mega, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ κατακρημνίζεται στην πέμπτη θέση, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, ενώ μειωμένο είναι και το ενδιαφέρον των πολιτών για την εκλογή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ.

Ως προς την πρόθεση ψήφου, φαίνεται ότι η ΝΔ διατηρεί την πρώτη θέση, ενώ ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ και στην πέμπτη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 22% και ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 11,6% με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στην πέμπτη θέση έχοντας χάσει σχεδόν 4 μονάδες σε σχέση με τη μέτρηση του Ιουνίου. Η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει στο 11,8%, 

Ως προς την εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 29,8% έναντι 15,7% του ΠΑΣΟΚ και ακολουθούν: Ελληνική Λύση 10,9%, ΚΚΕ 9,7%, ΣΥΡΙΖΑ 9,5%, Φωνή Λογικής 5,4%, Πλεύση Ελευθερίας 5,3%, Νίκη 4,4%, Νέα Αριστερά 2,6%, ΜέΡΑ25 1,8%, Σπαρτιάτες 1%. 

Απογοητευμένη από την καθημερινότητα παρουσιάζεται η κοινή γνώμη, όπως επιδεικνύει το 71% που συγκέντρωσε η απάντηση «η χώρα πάει προς τη λάθος κατεύθυνση».

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 46% (έναντι 38% τον Σεπτέμβριο) των συμμετεχόντων δηλώνει πως το σημαντικότερο ζήτημα που καλείται να επιλυθεί από την κυβέρνηση παραμένει η ακρίβεια, με το 23% (έναντι 25% τον Σεπτέμβριο) να υποστηρίζει ότι υπάρχουν ακόμη περισσότερα που μπορούν να γίνουν γενικότερα στον τομέα της οικονομίας.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis, οι πολίτες δείχνουν μάλλον μειωμένο ενδιαφέρον για τις κάλπες του ΠΑΣΟΚ (6 και 13 Οκτωβρίου) καθώς το 67% απαντά πως μάλλον ή σίγουρα δεν θα πάει να ψηφίσει. Το 29% δηλώνει πως θα πάει στις κάλπες με την πλειονότητα των πολιτών που απαντούν θετικά να αυτοτοποθετούνται πολιτικά στην κεντροαριστερά με ποσοστό 23%.