Latest News

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024

Σοκ από τις αποκαλύψεις: Πέντε γυναίκες καταγγέλλουν ότι βιάστηκαν από τον Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ


Πέντε γυναίκες κατήγγειλαν ότι βιάστηκαν από το πρώην αφεντικό των Harrods, Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ, όταν εργάζονταν στο πολυτελές πολυκατάστημα... του Λονδίνου.


Σύμφωνα με το BBC, πάνω από 20 γυναίκες πρώην υπάλληλοι είπαν ότι ο δισεκατομμυριούχος, ο οποίος πέθανε πέρυσι σε ηλικία 94 ετών, τους επιτέθηκε σεξουαλικά – συμπεριλαμβανομένου του βιασμού.
Το ντοκιμαντέρ και το podcast – Al-Fayed: Predator at Harrods – συγκέντρωσαν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι, κατά τη διάρκεια της ιδιοκτησίας του Φαγιέντ το Harrods όχι μόνο απέτυχε να παρέμβει, αλλά βοήθησε στην κάλυψη των ισχυρισμών κατάχρησης.
Οι σημερινοί ιδιοκτήτες του Harrods δήλωσαν ότι είναι «εντελώς τρομοκρατημένοι» από τους ισχυρισμούς και ζήτησαν ειλικρινά συγγνώμη από τα θύματα.
«Ο ιστός της αράχνης της διαφθοράς και της κατάχρησης σε αυτή την εταιρεία ήταν απίστευτος και πολύ σκοτεινός», λέει ο δικηγόρος Bruce Drummond, από μια νομική ομάδα που εκπροσωπούσε ορισμένες από τις γυναίκες.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν στο Λονδίνο, το Παρίσι, το Σεντ Τροπέ και το Άμπου Ντάμπι.
«Έκανα προφανές ότι δεν ήθελα να συμβεί αυτό. Δεν έδωσα συγκατάθεση. Ήθελα απλώς να τελειώσει», λέει μια από τις γυναίκες, η οποία λέει ότι ο Fayed τη βίασε στο διαμέρισμά του στο Park Lane.
Μια άλλη γυναίκα λέει ότι ήταν έφηβη όταν τη βίασε στη διεύθυνση Mayfair.
«Ο Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ ήταν ένα τέρας, ένα σεξουαλικό αρπακτικό χωρίς καμία απολύτως ηθική πυξίδα», λέει, προσθέτοντας ότι όλο το προσωπικό στο Harrods ήταν τα «παιχνίδια» του.
«Ήμασταν όλοι τόσο φοβισμένοι. Καλλιέργησε ενεργά τον φόβο. Αν έλεγε «άλμα» οι υπάλληλοι θα ρωτούσαν «πόσο ψηλά».
Ο Fayed αντιμετώπισε αξιώσεις σεξουαλικής επίθεσης όσο ήταν ζωντανός, αλλά αυτοί οι ισχυρισμοί είναι πρωτοφανούς κλίμακας και σοβαρότητας. Το BBC πιστεύει ότι πολλές περισσότερες γυναίκες μπορεί να έχουν δεχτεί επίθεση.

Η επιχειρηματική σταδιοδρομία του Fayed ξεκίνησε στους δρόμους της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου, όπου κερνούσε ανθρακούχα ποτά στους περαστικούς. Αλλά ήταν ο γάμος του με την αδερφή ενός εκατομμυριούχου Σαουδάραβα έμπορου όπλων που τον βοήθησε να σφυρηλατήσει νέες σχέσεις και να χτίσει μια επιχειρηματική αυτοκρατορία.
Μετακόμισε στο Ηνωμένο Βασίλειο το 1974 και ήταν ήδη γνωστό δημόσιο πρόσωπο όταν ανέλαβε τα Harrods το 1985. Τις δεκαετίες του 1990 και του 2000, εμφανιζόταν τακτικά ως καλεσμένος σε τηλεοπτικές συνομιλίες και ψυχαγωγικές εκπομπές.
Εν τω μεταξύ, ο Fayed – του οποίου ο γιος Dodi σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα μαζί με την Diana, την πριγκίπισσα της Ουαλίας, το 1997 – έγινε γνωστός σε μια νέα γενιά μέσω των δύο πιο πρόσφατων σειρών του Netflix του The Crown.