Latest News

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024

Ρέθυμνο: Κάμερα κατέγραψε το πώς ο δράστης έκοψε τη γλώσσα του κτηνοτρόφου

 Άφαντος παραμένει ο δράστης που πυροβόλησε τον 69χρονο κτηνοτρόφο στο Ρέθυμνο και του έκοψε τη... γλώσσα.

Μέχρι στιγμής, οι Αρχές έχουν στα χέρια τους το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας στην κτηνοτροφική μονάδα όπου, σύμφωνα με πληροφορίες φαίνονται, καρέ καρέ οι κινήσεις του δράστη. Οι πληροφορίες που υπήρχαν από την πρώτη στιγμή και αφορούσαν στον άγριο βασανισμό του, επιβεβαιώνονται και μάλιστα όπως προκύπτει ο δράστης ή οι δράστες της επίθεσης εναντίον του, έκοψαν τη γλώσσα του κτηνοτρόφου με τρόπο που επίσης δεν περνάει απαρατήρητος.

Στο βίντεο  εικονίζεται ένας εύσωμος άνδρας που φοράει κάλτσα στο κεφάλι του, βγάζει μαχαίρι ή ψαλίδι, όπως αναφέρουν οι αστυνομικοί, σκύβει και κόβει τη γλώσσα του 69χρονου. Στη συνέχεια, σκουπίζει το αντικείμενο με το οποίο έκοψε τη γλώσσα του θύματος. Από αυτή τη συγκεκριμένη κίνηση, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου, οι αστυνομικοί ψάχνουν ίχνη DNA, προκειμένου να ταυτοποιηθεί ο δράστης της επίθεσης.

Σύμφωνα με πηγές του Cretalive, η γλώσσα του 69χρονου κόπηκε με αιχμηρό αντικείμενο, ωστόσο δεν μπορεί ακόμη να προσδιοριστεί αν ο δράστης χρησιμοποίησε μαχαίρι ή ψαλίδι. Το θύμα φέρει βαθύ, εγκάρσιο τραύμα και έχει αποκοπεί τμήμα της γλώσσας από το κύριο σώμα του οργάνου. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το κομμάτι αυτό δεν αποκόπηκε πλήρως αλλά κρεμόταν από τη γλώσσα του 69χρονου.

Το τραύμα αυτό είναι ιδιαίτερα οδυνηρό και προκαλεί μεγάλη αιμορραγία λόγω των πολλών αγγείων. Οι γιατροί προχώρησαν σε συρραφή της γλώσσας του κτηνοτρόφου, ωστόσο εκτιμάται ότι μπορεί να αποκατασταθεί και να είναι και πάλι λειτουργική στο μέλλον καθώς πρόκειται για ένα ανθρώπινο όργανο που "δένει" ευκολότερα σε σχέση με άλλα.

Οι Αρχές θεωρούν ότι ο δράστης είναι ένα τρίτο άτομο, όχι άμεσος συγγενής εκ των εμπλεκομένων οικογενειών στη «βεντέτα» που φέρεται να ξεκίνησε μετά την επίθεση με καυστικό υγρό στον γιο του κτηνοτρόφου.