Latest News

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024

ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ: Προς Έκτακτο Συνέδριο με κάλπες στον ορίζοντα – Στη ΔΕΘ ο Νίκος Παππάς

 


Κάλπες υπάρχουν πλέον στον ορίζοντα του ΣΥΡΙΖΑ, μετά και τις σημερινές εξελίξεις με την καθαίρεση του Στέφανου Κασσελάκη μετά την πρόταση μομφής που πέρασε με... 163 υπέρ, 120 κατά, 2 λευκά και 1 άκυρο.

Ειδικότερα, πριν λίγο ολοκληρώθηκε η συζήτηση στην Κεντρική Επιτροπή για τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν. Η σύντομη συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε χωρίς τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος είχε αποχωρήσει με τους στενούς συνεργάτες του.

Σύμφωνα με πηγές, η Κεντρική Επιτροπή αποφάσισε να συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία, (αύριο ή μεθαύριο, ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα και για απόψε). Η Πολιτική Γραμματεία θα χαράξει έναν οδικό χάρτη και θα κάνει την εισήγησή της στην Κεντρική Επιτροπή η οποία θα συνέλθει ξανά σε δύο εβδομάδες. Εκεί αναμένεται να τεθεί το θέμα της διενέργειας Έκτακτου Συνεδρίου. Στο Έκτακτο Συνέδριο θα ανακηρυχθούν οι υποψηφιότητες, και θα οριστεί η ημερομηνία εκλογών, ενώ θα κατατεθούν και τα προγράμματα των υποψηφίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες αποφασίστηκε ότι δεν μπορεί το Συνέδριο να ανατρέψει την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Είναι βέβαια με ερωτηματικό τι θα κάνει ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος είπε ότι τις αντιδράσεις του θα τις απευθύνει εκεί που λογοδοτεί πραγματικά, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα υπάρξει κάποια αναλυτική παρέμβασή του αργότερα.

Σε κάθε περίπτωση, αναμένεται τις επόμενες ημέρες τα πράγματα να ξεκαθαριστούν περισσότερο.

Στη ΔΕΘ ο Νίκος Παππάς

Επίσης, η Κεντρική Επιτροπή αποφάσισε να εξουσιοδοτήσει τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Νίκο Παππά να εκπροσωπήσει το κόμμα στην 88η ΔΕΘ το προσεχές Σαββατοκύριακο.