Latest News

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024

Δημήτρης Λιγνάδης: Ξανά στο εδώλιο ο ηθοποιός και σκηνοθέτης - Αρχίζει τη Δευτέρα το Εφετείο για τους βιασμούς

 


Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών κατηγορούμενος για βιασμούς ανηλίκων θα καθίσει τη Δευτέρα ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης...

δευτεροβάθμια δίκη θα διεξαχθεί από μηδενική βάση και με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά ως προς την ποινική του μεταχείριση του κατηγορούμενου.

Το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών ενδέχεται να επιβάλει αυστηρότερη ποινή στον κατηγορούμενο επειδή η εισαγγελέας Εφετών, Βασιλική Χαλβά, άσκησε έφεση τόσο για το σκέλος της απόφασης που αφορά το ύψος των ποινών όσο και για την αθώωση του Δημήτρη Λιγνάδη για τον βιασμό του 16χρονου.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της εισαγγελέως, η ποινή κάθειρξης για κάθε βιασμό θα πρέπει να ήταν μεγαλύτερη λόγω της απαξίας όσο και της βαρύτητας της πράξης, της βλάβης που προξένησε στα θύματα, της έντασης του δόλου του κατηγορουμένου, όσο και της εκμετάλλευσης της εμπιστοσύνης κάθε παθόντος λόγω της ανηλικότητάς του.

Υπενθυμίζεται ότι στο πρωτόδικο δικαστήριο, τον Ιούλιο του 2022, ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε για τα κακουργήματα του βιασμού δύο 17χρονων αγοριών αλλά κρίθηκε αθώος, λόγω αμφιβολιών, για τη σεξουαλική κακοποίηση ενός 16χρονου, και αθωώθηκε για τον βιασμό ενός ενήλικα επειδή ο μηνυτής δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο να καταθέσει και να υποστηρίξει την κατηγορία.

Στον Δημήτρη Λιγνάδη επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 12 ετών με ανασταλτικό αποτέλεσμα της ποινής του μέχρι το εφετείο.