Latest News

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024

Χωρίς πλοία Σίκινος και Ανάφη: Κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους - Προκλητική η αδιαφορία του υπουργείου Ναυτιλίας


 Στη μοίρα τους φαίνεται πως έχουν αφεθεί οι κάτοικοι της Σικίνου και της Ανάφης, καθώς είναι αποκομμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο με την ακτοπλοϊκή σύνδεση να... έχει διακοπεί.

Ενώ υφίσταντο 3 διαφορετικά πλοία, ώστε να επικοινωνούν με τη Σύρο και την Παροναξία, πλέον μόνο ένα δρομολόγιο είναι διαθέσιμο για γηγενή πληθυσμό και επισκέπτες και μάλιστα, το πρόβλημα ξεκίνησε από τις αρχές Αυγούστου, που η τουριστική σεζόν βρισκόταν στο ύψιστο επίπεδό της.

Τόσο ο δήμος Σικίνου όσο και της Ανάφης ρωτούν το υπουργείο Ναυτιλίας, με επιστολή τους προς τον Χρήστο Στυλιανίδη, πότε θα «πιάνουν» και πάλι τα πλοία στα νησιά τους, ενώ σκοπεύουν να στείλουν, ανάλογη επιστολή, στην εταιρεία Sea Jet, για να ενημερωθούν πότε θα αποκατασταθούν τα δρομολόγια.

Λόγω της απίστευτης αυτής αδιαφορίας από το υπουργείο Ναυτιλίας και την ηγεσία του η ζωή των νησιωτών έχει πληγεί ανεπανόρθωτα. Οι κάτοικοι εκτός του ότι δεν μπορούν όχι μόνο να φτάσουν στον Πειραιά αλλά και σε άλλα γειτονικά νησιά και κέντρα υγείας σε λίγο δεν θα έχουν τα απαραίτητα αγαθά και φάρμακα καθώς η εφοδιαστική αλυσίδα έχει διαταραχθεί.