Δεν έχει τέλος το άγριο «κράξιμο» στους Γλύξμπουργκ. Τα social media έχουν πάρει φωτιά με χρήστες του διαδικτύου να σχολιάζουν το γεγονός ότι οι «γαλαζοαίματοι» χόρεψαν τη θρυλική «Δραπετσώνα» στο pre-wedding πάρτυ τους στο Βυζαντινό Μουσείο, καταλογίζοντάς τους άγνοια... και προσβολή.
Δηλωτική είναι η ανάρτηση χρήστη του Facebook, με τίτλο: «Περί συνείδησης…».
«Βίντεο από το το γλέντι που ακολούθησε τον γάμο της Θεοδώρας, κόρης, της Πρώην Βασιλικής Οικογένειας. Στο τσακίρ κέφι “γαλαζοαίματοι” και μη, χορεύουν την “Δραπετσώνα”, του λαϊκού, του εργάτη, του προλετάριου……. Τι να πώ έχει χαθεί παντελώς η ταξική συνείδηση……», έγραψε.
«Διάφοροι έκπτωτοι Γλύξμπουργκ χορεύουν τη “Δραπετσώνα” στο Pre Wedding Party στο Βυζαντικό Μουσείο. Απολαύστε το ζεϊμπέκικο που σε χρόνο dt μετατρέπεται σε τσάμικο – waltz & rock & roll. Τη Δραπετσώνα ρε φίλε… “…εμείς θα ζήσουμε κι ας είμαστε φτωχοί”. Γερά σας γλεντάνε όλα τα παράσιτα ελληνούτσοι- κυρ Παντελήδες», αναφέρει άλλο σκωπτικό σχόλιο παραθέτοντας και στίχους του τραγουδιού.
ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ
Τραγούδι: Γρηγόρης Μπιθικώτσης
Συνθέτης: Μίκης Θεοδωράκης
Στιχουργός: Τάσος Λειβαδίτης
«Μ’ αίμα χτισμένο, κάθε πέτρα και καημός
κάθε καρφί του πίκρα και λυγμός
Μα όταν γυρίζαμε το βράδυ απ’ τη δουλειά
εγώ και εκείνη όνειρα, φιλιά
Το `δερνε αγέρας κι η βροχή
μα ήταν λιμάνι κι αγκαλιά και γλυκιά απαντοχή
Αχ, το σπιτάκι μας, κι αυτό είχε ψυχή.
Πάρ’ το στεφάνι μας, πάρ’ το γεράνι μας
στη Δραπετσώνα πια δεν έχουμε ζωή
Κράτα το χέρι μου και πάμε αστέρι μου
εμείς θα ζήσουμε κι ας είμαστε φτωχοί
Ένα κρεβάτι και μια κούνια στη γωνιά
στην τρύπια στέγη του άστρα και πουλιά
Κάθε του πόρτα ιδρώτας κι αναστεναγμός
κάθε παράθυρό του κι ουρανός
Κι όταν ερχόταν η βραδιά
μες στο στενό σοκάκι ξεφαντώναν τα παιδιά
Αχ, το σπιτάκι μας, κι αυτό είχε καρδιά
Πάρ’ το στεφάνι μας, πάρ’ το γεράνι μας
στη Δραπετσώνα πια δεν έχουμε ζωή
Κράτα το χέρι μου και πάμε αστέρι μου
εμείς θα ζήσουμε κι ας είμαστε φτωχοί».
«Τα ύστερα του κόσμου»
«Τα ύστερα του κόσμου. Δεν φτάνει που η γαλαζοαίματη Θεοδώρα Γλύξμπουργκ και ο Μάθιου Κουμάρ, με την χορηγία και τις ευλογίες της Μενδώνη έκαναν το πάρτι του γάμου τους στο Βυζαντινό Μουσείο (!), χόρεψαν και τη “Δραπετσώνα”, το τραγούδι της φτώχειας που έγραψε ο Τάσος Λειβαδίτης», αναφέρει στο Χ άλλο σχόλιο.
«Πενήντα χρόνια μετά το δημοψήφισμα του 74, η συμμορία των παρασίτων εξακολουθεί να σας γλεντάει, ελληναριά. Με τη “Δραπετσώνα“», αναφέρει άλλη ανάρτηση.
«Την “Δραπετσώνα“( εμείς θα ζήσουμε κι ας είμαστε φτωχοί) του Μ.Θεοδωράκη χόρεψε στο Βυζαντινό Μουσείο στο πάρτι τους, το ζεύγος Γλύξμπουργκ-Κουμάρ, σε ρυθμούς Καλαματιανού! Κι αν αυτό δεν σταθεί ικανό ν αναστήσει Πιραντέλλο, Πίντερ κ Ιονέσκο μαζί, δεν ξέρω τι θα μπορούσε!», σημειώνει άλλος χρήστης του μέσου κοινωνικής δικτύωσης.