Latest News

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024

Ισραήλ: Πύραυλος που εκτοξεύθηκε από την Υεμένη, κατέπεσε σε μη κατοικημένη περιοχή


 Ένας πύραυλος που εκτοξεύθηκε στο κεντρικό Ισραήλ από την Υεμένη έπεσε σε ακατοίκητη περιοχή, χωρίς να προκαλέσει τραυματισμούς... ανακοίνωσε ο στρατός του Ισραήλ.

Λίγο νωρίτερα, σύμφωνα με το Reuters, σειρήνες αεροπορικής επιδρομής είχαν ηχήσει στο Τελ Αβίβ και σε όλο το κεντρικό Ισραήλ, προειδοποιώντας τους κατοίκους να βρεθούν στα καταφύγια. «Μετά τις σειρήνες που ήχησαν πριν από λίγο στο κεντρικό Ισραήλ, ένας πύραυλος εντοπίστηκε να διασχίζει το κεντρικό Ισραήλ από τα ανατολικά και έπεσε σε ανοιχτή περιοχή, δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί», ανέφερε ο ισραηλινός στρατός.

Στην περιοχή ακούστηκαν, επίσης, δυνατοί κρότοι, οι οποίοι - σύμφωνα με τον στρατό του Ισραήλ - προέρχονταν από αναχαιτιστικά πυραύλων που είχαν εκτοξευθεί. Ακόμα, οι οδηγίες προστασίας του ισραηλινού στρατού προς τους κατοίκους της χώρας παρέμειναν αμετάβλητες. Καπνός φαινόταν να αναδύεται σε ένα χωράφι στο κεντρικό Ισραήλ, σύμφωνα με μάρτυρα του Reuters, αν και δεν ήταν σαφές αν η φωτιά προκλήθηκε από τον πύραυλο ή από συντρίμμια ενός αναχαιτιστικού.

Υπενθυμίζεται ότι, τον Ιούλιο, οι - προσκείμενοι στο Ιράν - Χούτι στην Υεμένη εκτόξευσαν ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος μεγάλου βεληνεκούς εναντίον του Τελ Αβίβ, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο και τραυματίζοντας άλλους τέσσερις. Η επίθεση ώθησε το Ισραήλ να πραγματοποιήσει μεγάλη αεροπορική επιδρομή σε στρατιωτικούς στόχους των Χούτι, κοντά στο λιμάνι Χοντέιντα της Υεμένης, σκοτώνοντας τουλάχιστον τρεις ανθρώπους και τραυματίζοντας 87.