Latest News

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024

Η Λινού έστειλε και δεύτερο εξώδικο στον Πολάκη: «Θα ακολουθήσουν και αγωγές για τις συκοφαντικές επιθέσεις»

 


Η ανεξάρτητη βουλευτής Αθηνά Λινού ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης ότι έχει αποστείλει δεύτερο εξώδικο στον Παύλο Πολάκη, χωρίς να τον αναφέρει... ονομαστικά.

Η δήλωση της Αθηνάς Λινού:

«Όπως είχα υποσχεθεί, όλες οι απαραίτητες νομικές διαδικασίες για την αντιμετώπιση των συκοφαντικών επιθέσεων προς το πρόσωπό μου έχουν ξεκινήσει.

Ήδη έχει παραδοθεί το δεύτερο εξώδικο και θα ακολουθήσουν αγωγές. Καμία λέξη ή υπονοούμενο δεν θα μείνει χωρίς απάντηση, και η αλήθεια θα αποδειχθεί στα δικαστήρια.

Θα προχωρήσω μέχρι τέλους απέναντι σε όσους με υβριστικούς, συκοφαντικούς και αβάσιμους ισχυρισμούς πλήττουν τελικά τους ευάλωτους συμπολίτες μας – ιδιαίτερα τα παιδιά που έχουν ανάγκη – για μικροπολιτικούς και επικοινωνιακούς σκοπούς.

Αυτή είναι η υποχρέωσή μου ως ιατρός, καθηγήτρια, βουλευτής και ευσυνείδητος πολίτης».

Η ανακοίνωση Πολάκη

Είχε προηγηθεί δελτίο Τύπου του Παύλου Πολάκη με το οποίο ο βουλευτής Χανίων και υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ γνωστοποιούσε πως σήμερα θα επισκεφθεί την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να καταθέσει «μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, σχετικά με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τις δραστηριότητες του φορέα “ΠΡΟΛΗΨΙΣ Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Προληπτικής και Εργασιακής Ιατρικής”».

«Την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου πρόκειται να επισκεφτεί αύριο στις 10.00 το πρωί, ο Βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Π. Πολάκης, προκειμένου να καταθέσει:

1. Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, σχετικά με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τις δραστηριότητες του φορέα “ΠΡΟΛΗΨΙΣ Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Προληπτικής και Εργασιακής Ιατρικής”. Η εταιρεία που φέρει διακριτικό τίτλο “ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ PROLEPSIS” και με την οποία σχετίζεται άμεσα η Ανεξάρτητη Βουλευτής κ. Αθηνά Λινού, σύμφωνα με όσα έχει αποκαλύψει ο Π. Πολάκης, ενδέχεται να έχει προκαλέσει στο Δημόσιο ζημία άνω των 5.000.000 € και παρά το γεγονός αυτό, η δικαιοσύνη παραμένει μέχρι σήμερα ουδέτερος παρατηρητής.

2. Αίτηση κατά και προς αναίρεση της αθωωτικής απόφασης του Γ΄ Τριμελούς Εφετείου Κακ/των Αθηνών, με κατηγορούμενους τους Θεόδωρο Παπαδημητρίου, Σταμάτιο Πουλή, Ανδρονίκη Θεοφιλάτου κ.λπ. η οποία ήρθε παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση και ως αποτέλεσμα της μη παρουσίας του ΕΟΔΥ, ο οποίος όφειλε να παραστεί προκειμένου να υποστηρίξει την κατηγορία και να υπερασπιστεί το Δημόσιο συμφέρον».