Latest News

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024

Χασάν Νασράλα: Ανασύρθηκε το σώμα του νεκρού ηγέτη της Χεζμπολάχ - Αυτή ήταν η αιτία θανάτου (BINTEO)


Με βόμβες «bunker buster» (καταστροφέας καταφυγίων) - ειδικά σχεδιασμένες για να καταστρέφουν υπόγειες κατασκευές – φαίνεται ότι ισοπέδωσε το Ισραήλ το αρχηγείο – καταφύγιο της Χεζμπολαχ στη Βηρυτό, σκοτώνοντας τον ηγέτης της οργάνωσης Χασάν Νασράλα και άλλους ανώτατους διοικητές που ήταν...μαζί του. 

Η σορός του δολοφονηθέντα ηγέτη της Χεζμπολάχ ανασύρθηκε από το σημείο της ισραηλινής αεροπορικής επίθεσης στα νότια προάστια της Βηρυτού και είναι άθικτη, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters. Οι ίδιες πηγές δήλωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων ότι η σορός του Νασράλα δεν έφερε άμεσα τραύματα και ότι φαίνεται πως η αιτία θανάτου ήταν αμβλύ τραύμα από τη δύναμη της έκρηξης.

Στην επιχείρηση εξόντωσης του Νασράλα «Νέα Τάξη», η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία έριξε δεκάδες βόμβες, βάρους σχεδόν ενός τόνου η καθεμιά στο ίδιο ακριβώς σημείο, ισοπεδώνοντας το αρχηγείο και ανοίγοντας κρατήρα σε βάθος 30 μέτρων. 

Βίντεο που κυκλοφορούν σήμερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καταγράφουν την επιχείρηση ανάσυρση της σορού του Νασράλα και άλλων αξιωματούχων της Χεζμπολάχ από τον κρατήρα, οι εικόνες όμως δεν επιβεβαιώνονται επισήμως.