Latest News

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024

Χιου Έντουαρντς: Ποινή φυλάκισης έξι μηνών με αναστολή κατά του πρώην παρουσιαστή του BBC για παιδική πορνογραφία (ΒΙΝΤΕΟ)


 Σε ποινή φυλάκιση έξι μηνών καταδικάστηκε ο πρώην παρουσιαστής του BBC, Χιου Έντουαρντς...

Ο Χιου Έντουαρντς καταδικάσθηκε σήμερα από δικαστήριο του Λονδίνου σε φυλάκιση έξι μηνών με αναστολή δύο ετών και την υποχρέωση να λάβει ειδική φροντίδα για την κατοχή εικόνων παιδικής πορνογραφίας. Μάλιστα ίδιος τον Ιούλιο, είχε δηλώσει ένοχος, αποφεύγοντας έτσι μία μακρά και υψηλής δημοσιότητας δίκη.

Υπενθυμίζεται πως βρισκόταν αντιμέτωπος με τρεις κατηγορίες για δημιουργία εικόνων παιδικής πορνογραφίας, σχεδόν ένα χρόνο μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου που οδήγησε στην απομάκρυνσή του από το BBC. Είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα από τον Ιούλιο του 2023, όταν αποκαλύφθηκε πως πλήρωσε έναν 17χρονο έφηβο για να του δώσει γυμνές φωτογραφίες.

Οι τρεις κατηγορίες που βάραιναν τον 62χρονο, σχετίζονται με φωτογραφίες που κοινοποιήθηκαν μέσω μηνυμάτων στο WhatsApp μεταξύ Δεκεμβρίου 2020 και Απριλίου 2022 και βρέθηκαν στο κινητό του ανήλικου. Ο 62χρονος δεν είχε κάνει καμία δημόσια δήλωση από τότε που αποκαλύφθηκε πως εκείνος ήταν ο παρουσιαστής του BBC στο επίκεντρο των καταγγελιών. 

Ο βετεράνος παρουσιαστής, σύμφωνα με δήλωση της συζύγου του, αντιμετώπιζε «σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας» και, αφού προέκυψε η διαμάχη, είχε λάβει νοσοκομειακή περίθαλψη αφού βίωσε ένα «σοβαρό επεισόδιο». Είπε ωστόσο, ότι θα «απαντούσε στις ιστορίες που έχουν δημοσιευτεί όταν θα ήταν αρκετά καλά για να το κάνει».