Latest News

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024

Ναυάγιο Bayesian: Τα θύματα παγιδεύτηκαν ζωντανά- Πέθαναν από «ξηρό πνιγμό»

 


Τέσσερα από τα επτά θύματα του ναυαγίου του σούπερ γιοτ Bayesian παγιδεύτηκαν ζωντανά μέσα στις καμπίνες του πλοίου καθώς το πλοίο κατέρρευσε στα ανοιχτά της Σικελίας τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με τις... αυτοψίες τους.

Ο δικηγόρος της Νέας Υόρκης Κρις Μορβίλο, η σύζυγός του Νέντα, μαζί με τον πρόεδρο της Morgan Stanley Bank International, Τζόναθαν Μπλούμερ και τη σύζυγό του, Τζούντι, πέθαναν από «ξηρό πνιγμό», σύμφωνα με τεστ που διεξήχθησαν τις τελευταίες δύο ημέρες, ανέφερε η ιταλική εφημερίδα la Repubblica.

Κανένας από τους τέσσερις επιβάτες του ιστιοφόρου μήκους 185 ποδιών δεν είχε νερό στους πνεύμονες, την τραχεία ή το στομάχι τους – αποκαλύπτοντας ότι δεν πνίγηκαν από το θαλασσινό νερό αφού το πλοίο άρχισε να βυθίζεται κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας στις 19 Αυγούστου. Οι παθολόγοι του Ινστιτούτου Ιατροδικαστικής του Παλέρμο διαπίστωσαν ότι τα τέσσερα θύματα πέθαναν από ασφυξία όταν η φυσαλίδα αέρα στην οποία στριμώχνονταν τελείωσε χωρίς οξυγόνο και έγινε τοξική με διοξείδιο του άνθρακα.

Είπαν ότι η αιτία θανάτου των θυμάτων ήταν «θάνατος από τον περιορισμό», σύμφωνα με το ιταλικό δημοσίευμα.

Τα πτώματα των Morvillos και των Bloomers – και του Βρετανού δισεκατομμυριούχου τεχνολογίας και του ιδιοκτήτη γιοτ Μάικ Λιντς – βρέθηκαν μέσα στην ίδια καμπίνα στην αριστερή πλευρά του γιοτ 40 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το σώμα της 18χρονης κόρης του Lynch, Hannah, ανακαλύφθηκε στο διπλανό δωμάτιο, επίσης στην αριστερή πλευρά του κύτους.

Το πλοίο βυθίστηκε στα πυθμένα του ωκεανού και κάθισε με κλείδα στη δεξιά πλευρά του – πράγμα που σημαίνει ότι τα θύματα ήταν πιθανότατα ξύπνια καθώς κατευθύνονταν μέσα στις καμπίνες που γέμισαν με το τελευταίο νερό με την ελπίδα να βρουν θύλακες αέρα.

Αλλά οι θύλακες αέρα έγιναν γρήγορα τοξικοί καθώς τα θύματα εισέπνευσαν το τελευταίο οξυγόνο και εξέπνευσαν διοξείδιο του άνθρακα.

Η σύζυγος του Lynch και μητέρα της Hanna, Angela Bacares – που επέζησε από το ναυάγιο – φέρεται να προσπάθησε να προειδοποιήσει όσους βρίσκονταν κάτω από το κατάστρωμα του πλοίου, αλλά τραυματίστηκε όταν πάτησε σπασμένο τζάμι και δεν κατάφερε να φτάσει στις καμπίνες καθώς γέμισαν γρήγορα με νερό.

Η Bacares ήταν μεταξύ των 15 επιβατών και μελών του πληρώματος του σκάφους που επέζησαν.

Ένα μέλος του πληρώματος, ο μάγειρας του πλοίου, ο Recaldo Thomas, σκοτώθηκε επίσης. Το πτώμα του βρέθηκε να επιπλέει δίπλα στο βυθισμένο σκάφος.

Χρειάζονται πρόσθετες εξετάσεις για να επιβεβαιωθεί ότι τα τέσσερα θύματα πέθαναν από «ξηρό πνιγμό», ανέφερε η la Repubblica.

Οι αυτοψίες στις σορούς των Lynch, Hannah και Thomas έχουν προγραμματιστεί για την Παρασκευή.