Latest News

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024

Νίνα Κασιμάτη: Ποντάρω στην ενότητα και όχι στο «Κούγκι» – Κείμενο των «87» με 100 υπογραφές


«Ποντάρω στην ενότητα και όχι στο Κούγκι» δήλωσε η Νίνα Κασιμάτη, λίγο πριν από την Κεντρική Επιτροπή... του ΣΥΡΙΖΑ. «Στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα» τόνισε.

Όπως σχολίασε «θα πρέπει να συντρέξουν κάποιες προϋποθέσεις για να προχωρήσουμε σε εκλογές». Ερωτηθείσα για την αλλαγή αρχηγού απάντησε «Δεν πρέπει να αλλάξει, ο Στέφανος Κασσελάκης είναι εκλεγμένος Δημοκρατικά και εμείς πρέπει να αναλάβουμε το καθήκον μας».

«Πρέπει όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες και να κάνουμε το καθήκον μας που είναι η αξιωματική αντιπολίτευση και όχι η εσωκομματική αντιπολίτευση» τόνισε.

ΣΥΡΙΖΑ: Κείμενο των «87» με 100 υπογραφές – Αμφισβητούν ευθέως τον Στέφανο Κασσελάκη

Κείμενο των «87» με 100 υπογραφές που αμφισβητεί ευθέως τον Στέφανο Κασσελάκη εστάλη στην γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, λίγο πριν από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που αναμένεται να ξεκινήσει στις 12:00.


Όπως ανέφερε ο πολιτικός συντάκτης του Realfm 97,8, Γιάννης Τσακίρης, τα μέλη που υπογράφουν το κείμενο αναρωτιούνται αν θα παίξει ο ΣΥΡΙΖΑ πρωταγωνιστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις και καταλήγουν πως οι μόνοι που μπορούν να δώσουν απαντήσεις είναι τα μέλη, καλώντας τον πρόεδρο να πάει σε εκλογές.

Καθοριστική για το μέλλον του κόμματος η σημερινή Κεντρική Επιτροπή

Καθοριστικό είναι αυτό το 48ωρο για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ καθώς στις 12:00 ξεκινάει η κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Η εσωκομματική αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες ανάμεσα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη τους «87» και τον Παύλο Πολάκη θα μεταφερθεί στην συνεδρίαση.

Η συνεδρίαση της Κ.Ε. θα λάβει χώρα το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν με την εισήγηση του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη.

Τόσο η πλευρά του προέδρου όσο και της εσωκομματικής αντιπολίτευσης μετρούν τις δυνάμεις τους. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εάν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν δεχτεί μόνος του να πάει σε εσωκομματικές εκλογές για ανάδειξη ηγεσίας τότε θα δεχθεί πρόταση μομφής από τους «87» και ακόμη μία από τον Παύλο Πολάκη.

Εάν ο Στέφανος Κασσελάκης σηκώσει το γάντι και συμφωνήσει στις εκλογές για αλλαγή ηγεσίας τότε η εσωκομματική αντιπολίτευση θα του ζητήσει να ορίσει ημερομηνία των εκλογών και τον οδικό χάρτη μέχρι τις κάλπες.

Ένα ακόμη σενάριο για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ θέλει τον Στέφανο Κασσελάκη να προσπαθεί να αναβάλλει τις εκλογές με στόχο να πάει στο συνέδριο του κόμματος προκειμένου να αντιμετωπίσει εκεί την εσωκομματική αντιπολίτευση και να καταφέρει να κερδίσει και πάλι την στήριξη από το Καταστατικό Συνέδριο τον ερχόμενο Οκτώβριο.