Latest News

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024

Δολοφονία 68χρονου στην Κέρκυρα: Ομολόγησε η 50χρονη σύζυγός του- Γεμάτα αίματα τα ρούχα της 11χρονης κόρης τους

 


Η 50χρονη σύζυγος, ρωσικής καταγωγής, ομολόγησε ότι μαχαίρωσε τον 68χρονο σύζυγό της στο σπίτι τους στην Κέρκυρα. Τα αίτια που την οδήγησαν στην πράξη αυτή παραμένουν... άγνωστα.

Οι ερευνητές της Ελληνικής Αστυνομίας προσπαθούν να διαλευκάνουν την υπόθεση, συλλέγοντας καταθέσεις και στοιχεία από το χώρο του εγκλήματος. Στο σημείο έχει ήδη φτάσει ο ιατροδικαστής, ενώ εξετάζεται κάθε διαθέσιμο εύρημα.

Ένα από τα κύρια σενάρια που εξετάστηκαν εξαρχής ήταν η εμπλοκή της συζύγου, καθώς το ζευγάρι είχε απασχολήσει τις αρχές στο παρελθόν για ζητήματα ενδοοικογενειακής βίας. 

Κατά την αυτοψία στο χώρο, οι αρχές εντόπισαν μία σακούλα σε κάδο απορριμμάτων που περιείχε ρούχα της 11χρονης κόρης του ζευγαριού με αίματα, καθώς και ένα μαχαίρι.

Τα ερωτήματα που παραμένουν είναι πώς τα ρούχα της ανήλικης βρέθηκαν γεμάτα αίματα και αν το μαχαίρι που εντοπίστηκε αποτελεί το όπλο του εγκλήματος.

 Οι απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα θα δοθούν στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ερευνών.


Όπως προέκυψε από την προανάκριση, τα τελευταία δύο χρόνια ο άνδρας και η γυναίκα έχουν απασχολήσει την αστυνομία, για θέματα ενδοοικογενειακής βίας.

Ειδικότερα: Στις 23:05 ώρα της 01-02-2024, μετέβηκε στο Α.Τ. Αχιλλείων o άνδρας και υπέβαλε μήνυση σε βάρος της γυναίκας για «ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη», πράξη η οποία συνέβη στις 22:00 της 01-02-2024 στο σπίτι τους στο Πέραμα Κέρκυρας. Η γυναίκα συνελήφθη. 

Στις 01:15 στις 19-01-2024, υπεβλήθη μήνυση στο Α.Τ. Αχιλλείων από την γυναίκα σε βάρος του άνδρα, για «ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη και απειλή», πράξεις οι οποίες έλαβαν χώρα στις 23:00 της 18-01-2024 και την 17-01-2024, στην περιοχή Πέραμα Κέρκυρας. Ο άνδρας συνελήφθη. 

Στις 15:00 της 14-07-2022 μετέβη στο Α.Τ. Αχιλλείων o άνδρας και υπέβαλε μήνυση σε βάρος της συζύγου του, για «ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη και Απειλή» «Εξύβριση» και «Φθορά ξένης ιδιοκτησίας», πράξεις οι οποίες έλαβαν χώρα κατά το χρονικό διάστημα από τις 20:30 της 13-07-2022 έως τις 13:00 της 14-07-2022, στους Καστελλάνους Μέσης Κέρκυρας.

Η γυναίκα συνελήφθη και στις 16:15 της 14-07-2022 υπέβαλε μήνυση σε βάρος του άνδρα για «Ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη και Απειλή» ο οποίος και συνελήφθη.

«Η 50χρονη έπινε πάρα πολύ»

«Είχα να τη συναντήσω από κοντά κάποιους μήνες αλλά μιλούσαμε στο τηλέφωνο. Το ζευγάρι είχε προβλήματα στις σχέσεις του. Είχαν συχνούς τσακωμούς, καβγάδες. Η γυναίκα έπινε πάρα πολύ. Σε βαθμό που μπορεί και να την έβρισκες σε κατάσταση αναισθησίας», δηλώνει φίλος της 50χρονης.

«Τελευταία φορά που συναντηθήκαμε είχε φέρει μαζί ένα μπουκάλι τεκίλα και όταν της είπα οτι ήρθε η ώρα να φύγουμε, αυτή δεν σηκωνόταν με τίποτα και αναγκάστηκα να την αφήσω εκεί που είχαμε βρεθεί. Όταν μιλήσαμε μετά μου είπε ότι τελικά πήγε η αστυνομία και την μάζεψε απο εκεί. Έχει σοβαρό θέμα με το αλκοόλ. Όπως μου είπε η ίδια, είχε σοβαρά προβλήματα με τον σύζυγο της. Αυτός την χτυπούσε πολύ συχνά», επισημαίνει.

«Έχουν ένα κοριτσάκι που το αγαπούσαν πολύ και οι δύο. Αυτή μπορεί να έπινε αλλά για το κοριτσάκι τους ήταν πάντα εκεί. Εγώ τη γνωρίζω περισσότερα από δέκα χρόνια. Είχανε πάρα πολύ συχνούς καυγάδες με τον σύζυγο της. Αυτός τη χτυπούσε και εκείνη έφευγε και επέστρεφε μεθυσμένη», σημειώνει.