Latest News

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024

Πυροβολισμοί στην Νέα Ιωνία: Με βαρύ ποινικό παρελθόν ο 41χρονος – Οι σχέσεις με την Greek Mafia και το συμβόλαιο θανάτου


 Η Αστυνομία κατάφερε να εξιχνιάσει μια υπόθεση που ερευνούσε για δέκα χρόνια και αφορά τους πυροβολισμούς που είχε δεχτεί ομάδα της ΔΙΑΣ στη Νέα Ιωνία... το 2014.

Εντόπισε και συνέλαβε έναν 41χρονο, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στον Άγιο Στέφανο.

Όπως έγινε γνωστό, ο δράστης ήταν σε μοτοσικλέτα τον Νοέμβριο του 2014 μαζί με άλλο ένα άτομο, όταν αστυνομικοί τους σταμάτησαν για έλεγχο. Αυτοί προσπάθησαν να διαφύγουν και ακολούθησε καταδίωξη, με τον 41χρονο να πυροβολεί σε βάρος των αστυνομικών, πέντε φορές.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο χώρο κατασχέθηκε εξοπλισμός μοτοσικλέτας (κράνος μοτοσικλετιστή, ζεύγος γαντιών και κουκούλα τύπου full-face, τα οποία έφεραν επικολλημένα τμήματα ταινίας) καθώς και πολεμικό τυφέκιο με φυσίγγιο στη θαλάμη και γεμιστήρα με 23 φυσίγγια.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πριν από λίγο καιρό έφτασε στις Αρχές η πληροφορία για τον 41χρονο που συνελήφθη ότι ήταν ο δράστης που είχε διαφύγει. Επειδή είχε πετάξει τον εξοπλισμό του κατά την προσπάθεια διαφυγής του, κίνησαν τη διαδικασία για DNA και τον ταυτοποίησαν.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει πλούσιο ποινικό παρελθόν και ανήκε στον στενό πυρήνα συνεργατών του Βασίλη Στεφανάκου. Μετά τη δολοφονία του μεταπήδησε στην ομάδα του Γιάννη Σκαφτούρου  που δολοφονήθηκε στην Θήβα και στη συνέχεια σε αυτή του Βασίλη Ρουμπέτη που εκτελέστηκε στον Κορυδαλλό.

Το μηχανάκι των δραστών ανήκε σε συγγενικό πρόσωπο του Ρουμπέτη.


Για την υπόθεση είχε σχηματιστεί δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του κατασχέθηκε πλήθος ψηφιακών πειστηρίων, ενώ η εργαστηριακή εξέταση βιολογικού υλικού, το οποίο ελήφθη από τον 41χρονο, κατέδειξε ότι πρόκειται για το αναζητούμενο άτομο.