Latest News

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024

Καιρός: Καλοκαιρινές θερμοκρασίες με 30άρια

 


Άκρως καλοκαιρινό αναμένεται και σήμερα το σκηνικό του καιρού σχεδόν σε όλη την ώρα, με τον υδράργυρο σε αρκετές περιοχές να αγγίζει έως και τους 30 βαθμούς...Κελσίου.

Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού του Meteo, σήμερα θα σημειωθεί μικρή άνοδος της θερμοκρασίας, ενώ αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά που από το μεσημέρι και έπειτα θα αυξηθούν. Παράλληλα τις ίδιες ώρες υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων, τοπικών βροχών στα ορεινά ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 12 έως 26 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 14 έως 29, στη Θεσσαλία από 17 έως 31, στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά από 14 έως 28 και στην υπόλοιπη Στερεά από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη συνέχεια στην Πελοπόννησο, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 30 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 25, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 13 έως 30, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 15 έως 28 και τέλος στην Κρήτη από 14 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, ενώ στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές έως βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές έως βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και στα ανατολικά κατά τόπους έως 5 μποφόρ και τέλος στο Ιόνιο, οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα γίνουν δυτικοί έως βορειοδυτικοί 2 έως 4 μποφόρ.

Ο καιρός σήμερα σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική σήμερα αναμένεται ηλιοφάνεια σύμφωνα με την πρόγνωση του Meteo, αλλά και λίγες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία στο κέντρο της Αθήνας θα φτάσει μέχρι και τους 29 βαθμούς Κελσίου.

Τέλος, στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια όμως από το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.