Latest News

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024

Κερατσίνι: «Ντελιβεράς» χειροβομβίδων ο 27χρονος - Παραμένει ασύλληπτος


Άφαντος παραμένει ο 27χρονος, ο οποίος πέταξε τσαντάκι με χειροβομβίδες στο Κερατσίνι, στην προσπάθειά του να αποφύγει αστυνομικό έλεγχο από άντρες της... ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Από το περασμένο Σάββατο, δηλαδή εδώ και τέσσερα 24ωρα, κρύβεται για να αποφύγει τη σύλληψη, ωστόσο, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας δεν έχουν σταματήσει να τον αναζητούν για να του πάρουν κατάθεση. Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι έλαβαν χώρα έρευνες -που απέβησαν άκαρπες- σε τέσσερα διαφορετικά σημεία, όπου δυνητικά θα μπορούσε να βρίσκεται.

Ο 27χρονος κυκλοφορούσε με μοτοσικλέτα μαζί με δεύτερο άντρα και όταν είδε τους αστυνομικούς να του κάνουν σήμα να σταματήσει πέταξε τσαντάκι που περιείχε τέσσερις χειροβομβίδες, ένα 38αρι περίστροφο και ένα γκλοπ. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, πέταξε το τσαντάκι για να σταματήσει η καταδίωξη και να αποφύγει τη σύλληψη (κάτι το οποίο εν τέλει κατάφερε). Μαζί με το τσαντάκι έπεσε και η ταυτότητά του και έτσι «προδόθηκε» στις Αρχές από την πρώτη στιγμή.

Γιατί όμως ο 27χρονος είχε πάνω του το οπλοστάσιο; Το επικρατέστερο σενάριο της ΕΛ.ΑΣ. είναι να το μετέφερε σε κάποιον κακοποιό ή σε κάποιο κρησφύγετο ομάδας της νύχτας. Οι αστυνομικοί καταλήγουν σε αυτή την εκδοχή λόγω του προφίλ του. Ο 27χρονος περιγράφεται ως άτομο που είχε σχέσεις με ποινικούς ωστόσο ουδέποτε θεωρείτο κάποιο «βαρύ» όνομα της νύχτας. Αυτό μαρτυρά και το ποινικό του παρελθόν, καθώς δεν είχε σε βάρος του κατηγορίες ούτε για εκβιασμούς ούτε για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, όπως έχουν τα «βαριά» ονόματα του οργανωμένου εγκλήματος.

Αυτό για το οποίο είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν ήταν για ενδοοικογενειακή βία. Στο πλαίσιο της δικογραφίας που είχε σχηματιστεί φερόταν -μεταξύ άλλων- να είχε επιτεθεί σε 80χρονη γυναίκα (μέλος της οικογένειάς του).

«Το πιθανότερο είναι να έκανε τη μεταφορά των χειροβομβίδων για λογαριασμό κάποιου. Επίσης, πιθανό είναι να προσπαθούσε να ανέβει στην ιεραρχία κάποιας ομάδας ή να αποκτήσει πιο ενεργό ρόλο. Το σχεδόν βέβαιο επίσης είναι ότι δεν πήγαινε ο ίδιος να προχωρήσει σε κάποια επίθεση και ότι πήγαινε τις χειροβομβίδες κάπου κοντά. Δεν θα ρίσκαρε να κάνει κάποια μεγάλη διαδρομή έχοντας πάνω του ολόκληρο οπλοστάσιο», αναφέρουν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.

Το βασικό ερώτημα είναι πως θα χρησιμοποιούνταν οι χειροβομβίδες. Ετοιμαζόταν κάποιο εντυπωσιακό χτύπημα; Κατά καιρούς αρκετές εκβιαστικές ομάδες έχουν χρησιμοποιήσει χειροβομβίδες για να στείλουν «μηνύματα» είτε στους αντιπάλους τους είτε σε άτομα που δεν «ενέδωσαν» στις απαιτήσεις τους. Στο μικροσκόπιο μπαίνουν προς αυτή την κατεύθυνση ομάδες της νύχτας που έχουν «χαρτογραφηθεί» από τις ειδικές υπηρεσίες της Αστυνομίας.

Ένα άλλο ερώτημα είναι που θα αποθηκεύονταν οι χειροβομβίδες, καθώς εκτιμάται ότι κοντά στο σημείο όπου εγκαταλείφθηκαν υπήρχε κάποιου είδους κρησφύγετο.

Στο μεταξύ, οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι όσο περνούν οι μέρες τόσο πιο πιθανό είναι το σενάριο ο 27χρονος να εμφανιστεί αυτοβούλως στις Αρχές με κάποιο δικηγόρο, αντιλαμβανόμενος ότι ο κλοιός έχει σφίξει γύρω του. Σημειώνεται πάντως ότι η κατοχή εκρηκτικών (όπως οι χειροβομβίδες) είναι πλημμέλημα.