Latest News

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2024

Νταντά πήρε αποζημίωση 2,78 εκατ. από πρώην εργοδότη- Την κατέγραφε με κρυφή κάμερα


 Μια σοκαρισμένη νταντά, η οποία βρήκε εκατοντάδες ώρες από γυμνά πλάνα της σε μια κρυφή κάμερα κρυμμένη σε έναν ανιχνευτή καπνού στην κρεβατοκάμαρά της, αποζημιώθηκε με το απίστευτο ποσό των 2,8 εκατομμυρίων δολαρίων ως αποζημίωση από το πρώην... αφεντικό της.

Η Kelly Andrade, 28 ετών, πήγε από την Κολομβία στη Νέα Υόρκη το 2021 για να εργαστεί ως au-pair για τον μεγιστάνα του φαστ φουντ με κοτόπουλο Michael Esposito, 35 ετών, τη σύζυγό του και τα τέσσερα παιδιά τους. Η Andrade άρχισε γρήγορα να υποψιάζεται τον Esposito, ο οποίος, όπως είπε, «κατέβαζε» συχνά τον ανιχνευτή καπνού στην κρεβατοκάμαρά της, στο Tottenville στο Staten Island.

Μετά από μόλις τρεις εβδομάδες στη δουλειά, η Andrade αποκάλυψε μια μικροσκοπική κάμερα κρυμμένη στον ανιχνευτή καπνού και γρήγορα βρήκε μια κάρτα μνήμης που περιείχε εκατοντάδες ώρες από γυμνά πλάνα της σε διάφορες καταστάσεις. Ανήσυχος, ο Εσπόζιτο φέρεται να έτρεξε στο σπίτι “μέσα σε λίγα λεπτά” για να συμμορφώσει» την Andrade, προσπαθώντας να σπάσει την πόρτα της.

Πιστεύοντας ότι μπορεί να ήταν οπλισμένος, η Andrade, η οποία είπε ότι φοβόταν για την ασφάλειά της, πήδηξε από το παράθυρο και τράπηκε τρέχοντας σε φυγή. Όπως ισχυρίζεται, αυτοτραυματίστηκε ενώ προσπαθούσε να δραπετεύσει και στη συνέχεια κοιμήθηκε «στο δρόμο σε έναν θάμνο» την πρώτη της νύχτα έξω από το σπίτι.

Την επόμενη μέρα πήγε σε ένα κοντινό αστυνομικό τμήμα, όπου παρέδωσε το βίντεο, ανέφερε η New York Post.

Ο Εσπόζιτο συνελήφθη τελικά με την κατηγορία της παράνομης παρακολούθησης τον Μάρτιο του 2021, και στη συνέχεια το 2024 καταδικάστηκε να πληρώσει 780.000 δολάρια ΗΠΑ για αποζημίωση συναισθηματικής δυσφορίας καθώς και 2 εκατομμύρια δολάρια για τιμωρητικές αποζημιώσεις — συνολικού ύψους 2,8 εκατομμυρίων δολαρίων (4 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας), αυτόν τον μήνα.

Η Andrade είπε ότι εκπαιδεύτηκε για περισσότερες από εκατό ώρες πριν αναλάβει τη δουλειά και επέκρινε την καταδίκη του Esposito, υποστηρίζοντας ότι της προκάλεσε “μη αναστρέψιμη ζημιά”.

Το ζεύγος Εσποζίτο

«Δεν είναι αρκετό για την όλη κατάσταση που έχω περάσει αυτά τα τρία χρόνια», είπε η Andrade στην The Post. «Θύμωσα γιατί η ζημιά που μου προκάλεσε είναι μη αναστρέψιμη.

“Αυτή τη στιγμή δουλεύω για να αναρρώσω. Δεν ήταν εύκολο για μένα να είμαι σε δοκιμασία. Ήταν μια πολύ δύσκολη στιγμή για μένα. Μου φέρνει αναμνήσεις που προσπαθώ να ξεχάσω.”

Ο Εσπόζιτο διατάχθηκε να υποβληθεί σε συμβουλευτική και να καλύψει δύο χρόνια δοκιμασίας.