Latest News

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024

Αετός προσπάθησε να αρπάξει παιδί- Πάλεψαν για να σώσουν το 20 μηνών κοριτσάκι

 


Ένας χρυσαετός επιτέθηκε σε μωρό. Η μητέρα του και ένας γείτονάς του προσπάθησαν να διώξουν το πουλί μέχρι που τελικά έφτασε ένας δασολόγος και το σκότωσε...μετέδωσε το AFP.

Το κορίτσι, 20 μηνών, έπαιζε στη φάρμα της οικογένειας στην περιοχή Trøndelag της κεντρικής Νορβηγίας όταν ο αετός έπεσε πάνω της. Ο πατέρας του παιδιού είπε στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ENR Co ότι έμεινε με γδαρμένο πρόσωπο μετά το περιστατικό και χρειαζόταν ράμματα στο πίσω μέρος του κεφαλιού του.

«Ο αετός βγήκε από το πουθενά και άρπαξε τη μικρότερη κόρη μας», είπε ο πατέρας, το όνομα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστό.

«Η μητέρα της πήδηξε και κατάφερε να αρπάξει το πουλί, αλλά έπρεπε να παλέψει μαζί του για να αφήσει το παιδί να φύγει. Ήρθε και ένας γείτονας να βοηθήσει αυτήν και το κοριτσάκι μας», πρόσθεσε.

Ο δασολόγος Per Kare Winterdahl, ο οποίος σκότωσε τον αετό, είπε στην EN Air Co ότι το πουλί πήρε το κοριτσάκι ως «θήραμα».

Δήλωσε ότι η μητέρα και ο γείτονας κατάφεραν να απεγκλωβίσουν το μωρό από τον χρυσαετό, αλλά «επέστρεφε συνέχεια», παρόλο που «ο γείτονας το έσπρωχνε μακριά με ένα ραβδί».