Latest News

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024

Νεκρή η 18χρονη ποδηλάτρια Μιριέλ Φούρερ μετά από σοβαρό τραυματισμό σε αγώνα

 


Η 18χρονη ποδηλάτρια Μιριέλ Φούρερ  από την Ελβετία έχασε τη ζωή της μετά από σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι κατά τη διάρκεια αγώνα, όπως ανακοίνωσε η Διεθνής Ένωση Ποδηλασίας (UCI) την Παρασκευή. Η Φούρερ αγωνιζόταν στον αγώνα δρόμου νεανίδων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Ζυρίχη την Πέμπτη, όταν τραυματίστηκε σοβαρά μετά.. από πτώση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της UCI, μετά την πτώση της, η Φούρερ μεταφέρθηκε εσπευσμένα με ελικόπτερο σε νοσοκομείο, αλλά υπέκυψε στα τραύματά της στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Ζυρίχης.

«Με μεγάλη θλίψη, η Διεθνής Ένωση Ποδηλασίας (UCI) και η Οργανωτική Επιτροπή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Δρόμου και Παρα-ποδηλασίας του 2024 στη Ζυρίχη έλαβαν σήμερα την τραγική είδηση του θανάτου της νεαρής Ελβετίδας ποδηλάτριας Μιριέλ Φούρερ», ανέφερε η UCI σε δήλωσή της.

«Η Μιριέλ Φούρερ ήταν μια πολλά υποσχόμενη αθλήτρια, και η απώλειά της είναι μεγάλη για την παγκόσμια κοινότητα της ποδηλασίας. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους φίλους της και την Ελβετική Ομοσπονδία Ποδηλασίας».

Η UCI ανέφερε επίσης ότι η οικογένεια της Φούρερ ζήτησε να σεβαστούν την ιδιωτικότητά τους κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου.

Η υπόθεση του δυστυχήματος βρίσκεται υπό διερεύνηση από τις αρμόδιες αρχές, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί λεπτομέρειες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό.