Latest News

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024

Σοκάρει ο 17χρονος που δολοφόνησε την οικογένειά του στην Ιταλία- «Δεν πίστευα ότι θα μπορούσα να σκοτώσω»


 "Χτύπησα πρώτα τον Lorenzo, απλώς επειδή ήταν πιο κοντά μου. Δεν υπήρχε κάποιος συγκεκριμένος λόγος", είπε στην ομολογία του αναφερόμενος στον αδελφό του, ο 17χρονος...

Ο Riccardo C. , ο 17χρονος καθ’ ομολογία δράστης της τριπλής δολοφονίας στο Paderno Dugnano, συνάντησε τον νέο του δικηγόρο Amedeo Rizza, στο CPA της φυλακής Beccaria το πρωί της Τρίτης 3 Σεπτεμβρίου.

Ο 17χρονος χαρακτηρίστηκε ως «πολύ στενοχωρημένος» και γνώριζε τι είχε κάνει . Σε στιγμές απόγνωσης, που η ιστορία διεκόπη λόγω κλάματος, το αγόρι επανέλαβε ότι ήξερε ότι «δεν μπορούσε να γυρίσει πίσω», ότι αυτό που είχε συμβεί ήταν «μη αναστρέψιμο». «Είναι πιο διαυγής από την πρώτη ανάκριση – υπογράμμισε ο δικηγόρος Rizza -. Τώρα συνειδητοποιεί πραγματικά τι έκανε».

Ο 17χρονος δράστης της τριπλής δολοφονίας, είπε πώς πίστευε ότι ένα μόνο χτύπημα με το μαχαίρι θα ήταν αρκετό για να σκοτώσει τον πατέρα, τη μητέρα και τον αδελφό του Lorenzo. Είχε σχεδιάσει το έγκλημα στο μυαλό του για μέρες, ίσως και μήνες, σκεπτόμενος ότι οι συγγενείς του θα κατέρρεαν αμέσως, όπως σε ένα βιντεοπαιχνίδι. «Νόμιζα ότι ένα χτύπημα θα ήταν αρκετό για να σκοτώσω», είπε.

Όταν συνειδητοποίησε ότι τα πράγματα δεν ήταν όπως τα είχε φανταστεί, χτύπησε τα θύματά του επανειλημμένα, δηλώνοντας πως ένιωθε τον πόνο τους και δεν το επιθυμούσε. Μετά την επίθεση, ο Riccardo έβαλε το μαχαίρι στο μαξιλάρι του, αλλά σύντομα το ξαναπήρε και βγήκε στο δρόμο για να καλέσει την αστυνομία. Όπως ομολόγησε, η σκέψη να εξοντώσει την οικογένειά του τον απασχολούσε όλη την ημέρα εκείνου του Σαββάτου, πριν προχωρήσει στην αποτρόπαιη πράξη βίας.

Για τους δικαστές και την αστυνομία, δεν αποκλείεται η αφορμή να ήταν το πάρτι γενεθλίων του πατέρα Fabio, που έγινε λίγες ώρες πριν το έγκλημα. Οι συγγενείς, παππούδες, θείοι και ξαδέλφια ήταν παρόντες στη βίλα για το δείπνο, αλλά κανείς δεν παρατήρησε κάτι ασυνήθιστο στον Riccardo, εκτός από το ότι ήταν πάντα λίγο εσωστρεφής.

Στο κέντρο πρώτης υποδοχής των φυλακών ανηλίκων, ο νεαρός κατηγορούμενος για τριπλή δολοφονία που κατηγορείται ότι έκανε το έγκλημα από πρόθεση, έχει ήδη συναντήσει παιδαγωγούς και ψυχολόγους. Την Τετάρτη θα διεξαχθεί η ακροαματική διαδικασία για την επικύρωση της σύλληψης και η ανάκριση ενώπιον του ανακριτή .

Είπε στον δικηγόρο του , που διορίστηκε από τον παππού και τη γιαγιά του από τη μητέρα του , όσα είχε ήδη ανακατασκευάσει ενώπιον των δικαστών και των καραμπινιερών στην πρώτη ανάκριση. Στη συνέχεια μίλησε για το τι βίωνε μέσα του: « Βίωνα αυτή τη δυσφορία , μια υπαρξιακή αγωνία, αλλά δεν πίστευα ότι θα καταλήξω να σκοτώσω, δεν μπορώ να εξηγήσω τι με πυροδότησε εκείνο το βράδυ, δυστυχώς συνέβη». Στο CPA περνά τις μέρες του διαβάζοντας βιβλία που του παρέχονται από τη βιβλιοθήκη και φαίνεται σωματικά να είναι σε καλή κατάσταση , αν και ψυχολογικά πολύ κουρασμένος. Ζήτησε από τον δικηγόρο  να συναντήσει τους παππούδες και τη γιαγιά που χθες είπαν ότι ένιωθαν «συμπόνια» για τον εγγονό τους.