Latest News

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024

Ξυλοδαρμός 14χρονης στη Γλυφάδα: «Μου έριξε γροθιά, έπεσα κάτω και δεν μπορούσα να αντιδράσω»- Ταυτοποιήθηκε και μία 16χρονη

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες που έρχονται σταδιακά στο φως της δημοσιότητας, σχετικά με την υπόθεση ξυλοδαρμού της 14χρονης μαθήτριας...

στη Γλυφάδα.

Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στη Γλυφάδα, όταν τρία κορίτσια επιτέθηκαν στην 14χρονη ενώ 20 άτομα παρακολουθούσαν τον άγριο ξυλοδαρμό της, χωρίς να επεμβαίνουν για να τη βοηθήσουν. Το βράδυ της Τρίτης, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR αποκάλυψε όσα υποστήριξε η 14χρονη στους αστυνομικούς μετά το συμβάν. 

«Περπατούσα με φίλους μου στη Γλυφάδα. Ήρθαν παιδιά και μου είπαν ότι με ψάχνουν δύο συμμαθήτριές μου. Πήγα να τις συναντήσω στην πλατεία του Αγίου Κωνσταντίνου. Εκεί είδα μαζεμένα 20 άτομα. Είδα τις δύο συμμαθήτριες μου, οι οποίες άρχισαν να με βρίζουν και να με απειλούν. Τότε η μία, μου έριξε γροθιά, μάτωσε η μύτη μου, έπεσα κάτω και δεν μπορούσα να αντιδράσω», φέρεται να ανέφερε χαρακτηριστικά η ανήλικη.

Την ίδια ώρα o δικηγόρος της οικογένειας μιλώντας επίσης στο STAR, ανέφερε πως η κατάσταση της 14χρονης δεν είναι καλή και θα ζητήσει ψυχολογική υποστήριξη. «Σίγουρα θα χρειαστεί ψυχολογική υποστήριξη. Μετείχαν παιδιά που δεν την ήξεραν.

»Στάλθηκε μήνυμα να πάνε από όλη την Αττική για να την χτυπήσουν. Το κορίτσι είναι σε πάρα πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, πολύ φοβισμένο, δε ξέρει πως θα αντιμετωπίσει το σχολείο, σε κατάσταση σοκ»», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ταυτοποιήθηκε και μία 16χρονη για τον ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα

 Μία 16χρονη ταυτοποιήθηκε για τον ξυλοδαρμό της 14χρονης στη Γλυφάδα όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου.

 Οι Αρχές είχαν ήδη συλλάβει δύο 14χρονες και τους γονείς τους, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι κατόπιν εισαγγελικής εντολής. Σύμφωνα με την κα Δημογλίδου, σε περιπτώσεις βίας ανηλίκων, σχηματίζεται δικογραφία και ενημερώνεται ο εισαγγελέας, ο οποίος αναμένει και την ιατροδικαστική έκθεση για να διατάξει περαιτέρω ενέργειες.

Το περιστατικό βίας που σημειώθηκε εκτός σχολείου προκαλεί ανησυχία, ιδιαίτερα με την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Η κυρία Δημογλίδου τόνισε τη σημασία της συνεργασίας των γονιών, επισημαίνοντας ότι οι γονείς της 14χρονης αντέδρασαν σωστά απευθυνόμενοι στην αστυνομία.

Για την αντιμετώπιση του φαινομένου της βίας μεταξύ ανηλίκων, η Ελληνική Αστυνομία σχεδιάζει τη συνέχιση δράσεων και την εισαγωγή μιας νέας εφαρμογής, με τίτλο «Save Youth», η οποία θα είναι διαθέσιμη από τον Οκτώβριο για παιδιά και γονείς. Η εφαρμογή θα στοχεύει στην πρόληψη και αντιμετώπιση περιστατικών βίας, παρέχοντας άμεση ενημέρωση και υποστήριξη σε νέους και τις οικογένειές τους.