Latest News

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024

ΝΤΡΟΠΗ: Έκοψαν τα επιδόματα τέκνου από πολύτεκνη οικογένεια με 11 παιδιά

 


Μία απίστευτη ιστορία ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Ο πατέρας της οικογένειας είναι στρατιωτικός και το εισόδημά του δεν φτάνει για να καλύψει τα έξοδα... της οικογένειας.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η μητέρα, χωρίς καμία προειδοποίηση και ενώ περίμενε να λάβει το επίδομα για να πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας πέρυσι, τελικά δεν το έλαβαν ποτέ λόγω των οριζόντιων εισοδηματικών κριτηρίων. «Είχαμε πραγματικά απογοητευτεί, εκείνος ο μήνας μάς είχε μείνει πικρά μέσα στην ψυχή, σε μικρούς και μεγάλους».

Πρόκειται για ένα ποσό κοντά στα 700 ευρώ, το οποίο αποτελούσε στήριγμα στον μηνιαίο προϋπολογισμό τους και πλέον δεν τον λαμβάνουν με την πολιτεία να μην τους προσφέρει καμία στήριξη.

Το ενοίκιο στο νέο σπίτι της οικογένειας στο Χαλάνδρι είναι υψηλό ενώ το κόστος του σούπερ μάρκετ φτάνει στα 2.000 ευρώ κάθε μήνα, με την οικογένεια να δίνει αγώνα ώστε να κρατήσει τα έξοδά της για τις απαραίτητες αγορές κάτω από τα 70 ευρώ την ημέρα. Σημειώνεται ότι όπως ανέφερε στο OPEN ο καθηγητής εργατικού δικαίου Αλέξης Μητρόπουλος, είναι η μεγαλύτερη οικογένεια στον Ελληνικό Στρατό.

Πολλά είναι και τα έξοδα και για το 9θέσιο βαν της οικογένειας το οποίο δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν καθημερινά λόγω των καυσίμων που καταναλώνει.