Latest News

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024

Παύλος Φύσσας: Με πορεία από το μνημείο στο Κερατσίν στο μπλόκο της Κοκκινιάς τιμά τη μαύρη επέτειο των 11 χρόνων (ΒΙΝΤΕΟ- ΕΙΚΟΝΕΣ)


 Με αφετηρία το σημείο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, όπου ο αντιφασίστας μουσικός άφησε την τελευταία του πνοή πριν 11 χρόνια, χτυπημένος από τα τάγματα της Χρυσής Αυγής, ξεκίνησε η μαζική πορεία προς το μπλόκο της Κοκκινιάς.

Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρωθήκαν στην οδό Φύσσα 60, στο μνημείο του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι προκειμένου να συμμετάσχουν στην πορεία μνήμης του 34χρονου.

Σωματεία εργαζομένων, φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητές και μαζικοί φορείς ανταποκρίνονται στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Πειραιά για την αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία.

«Στη ζώνη και στους κλάδους ποτέ και πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά»«Του Χίτλερ τα εγγόνια, η μπόχα της ιστορίας, είναι τα μαντρόσκυλα της εργοδοσίας»«Έσπασε η βιτρίνα του καπιταλισμού, βρώμισε ο τόπος με μπόχα φασισμού», είναι μερικά από τα συνθήματα που δονούν την ατμόσφαιρα.

Κλειστοί σταθμοί του Μετρό

Υπενθυμίζεται πως από τις 17:30 οι σταθμοί του Μετρό «Μανιάτικα» και «Κορυδαλλός» έχουν κλείσει για το κοινό, έπειτα από εντολή της αστυνομίας, με αποτέλεσμα η προσέλευση των διαδηλωτών στο σημείο της συγκέντρωσης να γίνεται με άλλα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Σε απόσταση από το μνημείο του Παύλου Φύσσα υπάρχει ήδη διακριτική παρουσία αστυνομικών που αναπτύσσονται και κατά μήκος της πορείας.

Παράλληλα, πραγματοποιούνται κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα. Σημειώνεται ότι, χιλιάδες ήταν και φέτος ο κόσμος, που έδωσε το «παρών» το βράδυ της Τρίτης (17/9) στην αντιφασιστική συναυλία του Συλλόγου Πολιτισμού «Παύλος KillahP Φύσσας», στον Πολυχώρο των Λιπασμάτων της Δραπετσώνας.