Latest News

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024

Γαλάζιο αντάρτικο στη ΝΔ: 11 βουλευτές κατά κυβέρνησης για τα κόκκινα δάνεια – ζητούν αλλαγή πολιτικής

 


Ξέσπασε «αντάρτικο» στη Νέα Δημοκρατία, καθώς 11 «γαλάζιοι» βουλευτές στρέφονται κατά της κυβέρνησης για το φλέγον θέμα των κόκκινων δανείων και των Funds που τα διαχειρίζονται, αφού την είχαν προειδοποιήσει ότι από δω και πέρα πρέπει να τους λαμβάνει υπόψη στις πολιτικές που χαράσσει και... ασκεί.

Την ερώτηση υπογράφουν: Φωτεινή Αραμπατζή, Γιώργος Βλάχος, Βασίλης Γιόγακας, Θανάσης Δαβάκης, Νικήτας Κακλαμάνης, Θεόδωρος Καράογλου, Χρήστος Μπουκώρος, Άννα Καραμανλή, Μάριος Σαλμάς, Ευριπίδης Στυλιανίδης και Μάξιμος Χαρακόπουλος. Έχει ενδιαφέρον ότι πρόκειται για έμπειρα στελέχη από όλες τις εσωκομματικές πτέρυγες του κόμματος. Πρόκειται για προοίμιο από τα όσα θα ακολουθήσουν στους επόμενους μήνες καθώς οι βουλευτές εισπράττουν την δυσαρέσκεια των τοπικών κοινωνιών. 

Η ερώτηση αφορά το πραγματικά φλέγον και κοινωνικά ευαίσθητο θέμα των κόκκινων δανείων. Οι βουλευτές αποδομούν την πολιτική Μητσοτάκη – Χατζηδάκη και αναδεικνύουν τον “φιλοτραπεζικό και αντιλαϊκό” χαρακτήρα των ρυθμίσεων. 

Πλέον, ήρθε η ώρα και έστειλαν το πρώτο μήνυμα του τι σημαίνει «τέλος το μένουμε σπίτι».

Οι βουλευτές γνωρίζουν ότι το επόμενο διάστημα, τόσο στην πρωτογενή όσο και στην δευτερογενή αγορά θα αλλάξουν χέρια μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα πάνω από 7 δισ. ευρώ γι’ αυτό ζητούν από την κυβέρνηση να κάνει δραστική παρέμβαση που θα περιορίζει τα κέρδη funds, servicers και τραπεζών και θα λειτουργεί  υπέρ των δανειοληπτών. Από τη στιγμή που είμαστε η μεγάλη κεντροδεξιά λαϊκή παράταξη αυτό θα πρέπει να επιβεβαιώνεται και με πράξεις είναι το σκεπτικό τους.

Σημειώνεται πως πρόκειται για την πρώτη φορά μετά τις ευρωεκλογές που υπάρχει οργανωμένη κίνηση από βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας οι οποίοι προτείνουν συγκεκριμένη πολιτική στην κυβέρνηση διαφορετική από αυτή που ακολουθεί μέχρι τώρα.