Latest News

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024

Κόντρα στη Βουλή στον απόηχο της ερώτησης 11 γαλάζιων για τα κόκκινα δάνεια

 

Στον απόηχο της ερώτησης 11 βουλευτών της ΝΔ προς την κυβέρνηση με βαρύτατες αιχμές για την πολιτική της στο φλέγον ζήτημα των κόκκινων δανείων, κυβέρνηση και αντιπολίτευση ήρθαν σε κόντρα... στη Βουλή. 

Ο Χρήστος Γιαννούλης από τον ΣΥΡΙΖΑ αποκάλεσε «δειλούς» τους 11 βουλευτές, γιατί τα τελευταία 5 χρόνια παρέμεναν άφωνοι και τώρα αποφάσισαν να θέσουν το πρόβλημα της καταλήστευσης της προσωπικής περιουσίας και της μοναδικής κατοικίας από τις τράπεζες, τις εταιρείας servicers, και όλους όσους διαχειρίζονται σήμερα τα κόκκινα δάνεια.

Να περάσει στην αντεπίθεση θέλησε ο υφυπουργός Οικονομικών Χρίστος Δήμας. «Το ποιοι είναι πολιτικά δειλοί και ποιοι όχι είναι σαφές», σχολίασε. 

Ξεκάθαρο εσωκομματικό μήνυμα χαρακτήρισε την κατάθεση της ερώτησης των 11 βουλευτών της ΝΔ για τα κόκκινα δάνεια, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Γαβρήλος και τους κάλεσε να στηρίξουν την πρόταση Νόμου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι ώριμες οι συνθήκες να κάνουμε μια συζήτηση για τα κόκκινα δάνεια», ανέφερε από την πλευρά του ο Πάρις Κουκουλόπουλος από το ΠΑΣΟΚ, θυμίζοντας ότι έχει κατατεθεί από το κόμμα του η πιο ολοκληρωμένη πρόταση για ρύθμιση χρεών. «Υποκριτικό ενδιαφέρον», καταλόγισε στους 11 βουλευτές της ΝΔ ο Νίκος Καραθανασόπουλος από το ΚΚΕ