Latest News

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

Οργή στη Χαλκιδική: Ξεσπά ο πατέρας της 10χρονης που έδιωξαν επειδή δε «χωρούσε» στην τάξη: «Το παιδί μου φοβόταν πολύ»


 Οργή έχει προκαλέσει η καταγγελία για ένα 10χρονο κορίτσι στη Χαλκιδική που «εκδιώχθηκε» από σχολείο γιατί… περίσσευε στο τμήμα.

Σύμφωνα με την καταγγελία η Διεύθυνση Εκπαίδευσης αποφάσισε να διώξει τη 10χρονη από το σχολείο στα Σήμαντρα Χαλκιδικής, για να μη χρειαστεί να γίνει δεύτερο τμήμα στην Ε’ τάξη του Δημοτικού, οπότε θα έπρεπε να προσληφθεί κι άλλος εκπαιδευτικός.

Το κορίτσι καλείται πλέον να πάει σχολείο στην Πορταριά που βρίσκεται 8 χιλιόμετρα από το σπίτι της, κάτι που δεν είναι εφικτό, σύμφωνα με την οικογένειά της.

Μάλιστα, από το σχολείο κάλεσαν την… αστυνομία όταν οι γονείς διαμαρτυρήθηκαν τη δεύτερη μέρα, κατά τον αγιασμό, όταν τους ανακοινώθηκε η απόφαση για τη μικρούλα.

Μιλώντας  ο πατέρας του 10χρονου κοριτσιού, δήλωσε πως «το κατάλαβε ότι η αστυνομία είχε έρθει για αυτήν. Την κάλεσε ο προϊστάμενος πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Εμένα με πήρε τηλέφωνο η διευθύντρια του σχολείου. Το παιδί μου φοβόταν πολύ. Ευτυχώς και η διευθύντρια και η αστυνομία αρνήθηκαν να την διώξουν. Είπαν στο παιδί να πάρει το λεωφορείο και να πάει στο άλλο σχολείο».

Από  την πλευρά της, η Μαρία Τασοπούλου, εκπαιδευτικό μέλος το Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, δήλωσε σοκαρισμένη από το περιστατικό και υποστήριξε πως «η ευθύνη ξεκινάει από την κυβέρνηση και από το υπουργείου που έχει δώσει αυτή την εντολή. Η εφαρμογή της εντολής από τον προϊστάμενο ξεπερνάει τα όρια της αυστηρότητας». Είπε μάλιστα πως στην Χαλκιδική έγινε παράσταση διαμαρτυρίας για τα προβλήματα που υπάρχουν στο εκπαιδευτικό τομέα.