Latest News

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2024

Δωροληψία υπαλλήλου ΕΦΚΑ: Τα sms με το «παζάρι» για το «φακελάκι» -«2.000 ευρώ για έγκριση του επιδόματος, άλλα τόσα μετά»


 Αποκαλυπτικά SMS με τα παζάρια υπαλλήλου του ΕΦΚΑ που συνελήφθη από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων για δωροληψία και παράβαση καθήκοντος... έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία υπάλληλος του ΕΦΚΑ, απαίτησε 4.000 ευρώ, προκειμένου να διεκπεραιωθεί υπόθεση καταβολής επιδόματος αναπηρίας, γεγονός που γνώριζε και ο σύζυγός της, ο οποίος επενέβαινε για την τελική διευθέτηση του ζητήματος.

Ακολούθησε αστυνομική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας εφαρμόστηκαν και ειδικές ανακριτικές τεχνικές και προέκυψε η εμπλοκή της υπαλλήλου, η οποία για την παρέμβασή της και τη θετική έκβαση του αιτήματος, ζήτησε την καταβολή του χρηματικού ποσού σε δύο ισόποσες δόσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη δράση της 49χρονης γνώριζε και ο σύζυγός της, ο οποίος μάλιστα συμμετείχε στις οικονομικές “διευθετήσεις”.

Το ντοκουμέντο του εκβιασμού από την υπάλληλο του ΕΦΚΑ

«Τα μισά όπως είχαμε πει». Αυτό είναι το μήνυμα που απέστειλε η υπάλληλος του ΕΦΚΑ στη γυναίκα που εκβίαζε προκειμένου να διευθετήσει υπόθεση που αφορούσε στην καταβολή του επιδόματος αναπηρίας στη μητέρα της.

Η υπάλληλος, αμέσως μετά την έγκριση της αίτησης για την καταβολή του επιδόματος αναπηρίας, απέστειλε στην καταγγέλλουσα ένα μήνυμα στο οποίο της έγραψε: «Κ…, τα μισά όπως είχαμε πει».

Την «καίει» η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου

Από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου διαπιστώθηκε πως η 49χρονη υπάλληλος του ΕΦΚΑ είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με άλλους υπαλλήλους του οργανισμού, προκειμένου να ενημερώνεται για την εξέλιξη της αίτησης και να παρεμβαίνει για την επιτάχυνση της διαδικασίας. Στη συνέχεια ενημέρωνε το θύμα, επικοινωνώντας μαζί του τηλεφωνικά.

Όπως διαπιστώθηκε η 49χρονη είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες που χαρακτηρίζονται ύποπτες με ακόμα μία υπάλληλο του ΕΦΚΑ, με την οποία συνεννοούνταν προκειμένου να τοποθετούν στις αρμόδιες υγειονομικές επιτροπές γιατρούς της επιλογής τους, προκειμένου να τις εξυπηρετούν.

Η καταγγελία

Πριν από οκτώ μήνες, και συγκεκριμένα στις 6/12/2023, η 56χρονη καταγγέλλουσα ενημέρωσε τους «Αδιάφθορους» για έκνομες ενέργειες υπαλλήλου του ΕΦΚΑ.

«Η υπάλληλος -ανέφερε το όνομα της 49χρονης- απαίτησε 4.000 ευρώ, προκειμένου να διεκπεραιωθεί υπόθεση της μητέρας μου … (καταβολή επιδόματος λόγω αναπηρίας). Μου δήλωσε ότι σε περίπτωση μη καταβολής του χρηματικού ποσού, δεν θα εισπραχθεί το επίδομα», είπε.

Όπως αποκάλυψε η καταγγέλλουσα, ο σύζυγος της υπαλλήλου ήταν εκείνος ο οποίος θα κανόνιζε την τελική διευθέτηση του ζητήματος της.

Η 56χρονη τόνισε πως λόγω της οικονομικής αδυναμίας να συγκεντρώσει τις 4.000 ευρώ, η υπάλληλος του ΕΦΚΑ δέχθηκε να δώσει το ποσό σε δύο δόσεις, των 2. 000 ευρώ.