Latest News

Πέμπτη 15 Αυγούστου 2024

Σύγκρουση Rafale στη Γαλλία: Νεκροί οι δυο πιλότοι που αγνοούνταν

 


Δύο χειριστές της Πολεμικής Αεροπορίας, που αγνοούνταν μετά τη σύγκρουση δύο μαχητικών αεροσκαφών πολλαπλών ρόλων Rafale στην ανατολική Γαλλία, είναι νεκροί, ανακοίνωσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αργά το βράδυ μέσω της... πλατφόρμας X.

«Με θλίψη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του σμηναγού Σεμπαστιέν Μαμπίρ και του υποσμηναγού Ματίς Λοράνς σε αεροπορικό δυστύχημα κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης με Rafale», ανέφερε ο αρχηγός του γαλλικού κράτους.

Εντατικές έρευνες διεξάγονταν μετά τη σύγκρουση των δύο μαχητικών στην περιοχή Κολομπί-λε-Μπελ της Λορένης. Ένας τρίτος πιλότος, ο οποίος επέβαινε στο άλλο αεροσκάφος, κατάφερε να χρησιμοποιήσει το εκτινασσόμενο κάθισμά του και είναι σώος.

«Πληροφορούμαστε με θλίψη τον θάνατο του σμηναγού Σεμπαστιέν Μαμπίρ και του υποσμηναγού Ματίς Λοράνς σε αεροπορικό δυστύχημα κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης με Rafale», ανέφερε ο αρχηγός του γαλλικού κράτους.

Διεξάγονταν εντατικές έρευνες μετά τη σύγκρουση των δυο μαχητικών, σε τομέα της Κολομπί λε Μπελ (Λορένη). Τρίτος πιλότος, στα χειριστήρια του άλλου αεροσκάφους, μπόρεσε να κάνει χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματός του και είναι σώος.