Latest News

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024

Διάσημος τραγουδιστής της k-pop αποχωρεί από συγκρότημα- Κατηγορείται για σεξουαλικό αδίκημα


Ο Νοτιοκορεάτης τραγουδιστής Taeil αποχώρησε από το συγκρότημα K-pop NCT αφού κατηγορήθηκε για απροσδιόριστο σεξουαλικό έγκλημα... ανακοίνωσε η δισκογραφική του.


Το πρακτορείο του 30χρονου, SM Entertainment, κυκλοφόρησε μια δήλωση στο X, λέγοντας ότι το μέλος του NCT θα αποχωρήσει από το συγκρότημα αγοριών αφού μάθει ότι έχει “κατηγορηθεί σε ποινική υπόθεση που σχετίζεται με σεξουαλικό έγκλημα”.
Ωστόσο η δημοσίευση δεν διευκρίνισε τη φύση του φερόμενου εγκλήματος, αλλά είπε ότι “αναγνώρισε τη σοβαρότητα της κατάστασης” και αποφάσισε ότι ο Taeil, του οποίου το νόμιμο όνομα είναι Moon Tae-il, δεν μπορεί πλέον “να συνεχίσει τις δραστηριότητές του με την ομάδα”.
Ο Taeil δεν έχει σχολιάσει δημόσια τους ισχυρισμούς.
Η SM Entertainment πρόσθεσε ότι συνεργάζεται πλήρως με την αστυνομική έρευνα.
«Θα δώσουμε περαιτέρω δηλώσεις καθώς προχωρά η έρευνα», ανέφερε η δήλωση, η οποία δημοσιεύτηκε στα κορεατικά και μεταφράστηκε από το Associated Press.
Το αστυνομικό τμήμα Bangbae στη Σεούλ ανακοίνωσε ότι ερευνά τον Taeil σε σχέση με σεξουαλικό έγκλημα, σύμφωνα με νοτιοκορεατικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Taeil ήταν μέρος των NCT, ή Neo Culture Technology, ενός παγκοσμίως δημοφιλούς Νοτιοκορεατικού συγκροτήματος αγοριών που έκανε το ντεμπούτο του το 2016.
Η ομάδα αυτή τη στιγμή έχει πάνω από δώδεκα μέλη χωρισμένα σε διάφορες υπομονάδες, συμπεριλαμβανομένων των NCT 127, NCT Dream και NCT Wish.
Ο Taeil ήταν πρόσφατα ενεργός στο NCT 127.
Στις 15 Αυγούστου πέρυσι, ο Taeil είχε τροχαίο ατύχημα στο κέντρο της Σεούλ, στη Νότια Κορέα, ενώ ταξίδευε με τη μοτοσικλέτα του.
Ανέστειλε προσωρινά τα προγράμματά του για να επικεντρωθεί στη θεραπεία και την ανάρρωση.
Γνωστό για την πειραματική μουσική που εκτείνεται σε διάφορα είδη, το NCT έχει κερδίσει τη διεθνή προσοχή με ορισμένες κυκλοφορίες να εμφανίζονται στις λίστες του Billboard.
Η K-pop προέρχεται από τη Νότια Κορέα και είναι ένας συνδυασμός ποπ, R&B και hip-hop.
Έχει εξελιχθεί σε παγκόσμιο φαινόμενο, ιδιαίτερα μετά την επιτυχία της μπάντας BTS στα τέλη της δεκαετίας του 2010.