Latest News

Σάββατο 17 Αυγούστου 2024

Γάμος Κασσελάκη - Μάκμπεθ: Το Honeyfund που δέχεται δωρεές έως 2.500 δολάρια και η ανάρτηση με μηνύματα στο X


 Στον Βοτανικό Κήπο Χανίων, στην Κρήτη, θα τελεστεί στις 30 Αυγούστου ο γάμος του Στέφανου Κασσελάκη και του... Τάιλερ Μάκμπεθ.

Όλα είναι έτοιμα για τον γάμο και απομένουν μόνο λεπτομέρειες για το πάρτι που θα διαρκέσει από τις 28 έως τις 31 Αυγούστου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, για τους καλεσμένους από το εξωτερικό, υπάρχει ειδικός λογαριασμός σε γνωστή αμερικανική ιστοσελίδα διοργάνωσης γάμων όπου το ζευγάρι μπορεί να δεχτεί εκεί χρήματα ως δώρο.

Μετρητά έως 2.500 δολάρια

Στην ιστοσελίδα honeyfund.com γίνονται δωρεές χρημάτων έως και 2.500 δολάρια, ενώ στην εν λόγω σελίδα που έχει φτιαχτεί για το ζευγάρι δίνονται ως επιλογές τα 100, 250, 500 δολάρια και στην επιλογή «άλλο ποσό» η δυνατότητα για ποσά έως 2.500 δολάρια.

Πρόκειται για την αντίστοιχη λίστα γάμου που υπάρχει και στην Ελλάδα και συνήθως αναγράφεται στην πρόσκληση, με τα ζευγάρια να δίνουν ένα λογαριασμό τράπεζας ώστε όσοι καλεσμένοι το επιθυμούν να καταθέσουν χρήματα αντί δώρων.

Στις ΗΠΑ, ωστόσο, τα χρηματικά δώρα γάμου γίνονται με αυτόν τον τρόπο ώστε οι φορολογικές υπηρεσίες να μπορούν να ελέγξουν τα ποσά και να τα φορολογήσουν.

Στην ταυτότητα του συγκεκριμένου ιστότοπου αναφέρεται πως «είναι το μόνο που πραγματοποιεί τον μήνα του μέλιτος των ονείρων σας και σας δίνει τη δυνατότητα να χαρείτε για πάντα με τη βοήθεια των φίλων και της οικογένειάς σας -με μηδενικές χρεώσεις. Φτιαγμένο για ζευγάρια που δίνουν προτεραιότητα στις εμπειρίες, το Honeyfund είναι ο πιο αξιόπιστος ιστότοπος για μήνα του μέλιτος και ταμειακό μητρώο με δώρα σχεδόν 1 δισεκατομμύριο δολάρια».

Οι ευχές

Μαζί με τα δώρα, όποιος επιθυμεί μπορεί να αφήσει και τις ευχές του για το ζευγάρι.

Μεταξύ άλλων στο Guest Book εμφανίζεται να έχει υπογράψει και ο αντιπρόεδρος της Meta, John Allen Thomas, ο οποίος είχε επισκεφτεί την ελληνική Βουλή με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Tyler, Stefanos- We hope this gift helps you find a few moments where politics aren’t the hot topic of discussion—unless, of course, you’re debating the best beaches. Congratulations! Please consider this a small campaign contribution to your personal happiness fund, Stefanos. We’re confident this will yield bipartisan support from both you and Tyler! May y’alls honeymoon be filled with landslide victories of relaxation, adventure, and joy. xoxo, John Allen & Adam».

«Σχόλια μίσους και ομοφοβίας»

Όπως αποκαλύπτει, με ανάρτησή του στο Χ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, το ζευγάρι δέχτηκε στο guest book και σχόλια μίσους και ομοφοβίας.

«Η δημοσιοποίηση και η ετοιμότητα των έμμισθων τρολ ήταν τόσο καλά ενορχηστρωμένη από το Μαξίμου, που το γεγονός μάς ξεπερνά», καταγγέλλει, στέλνοντας μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση.

Ολόκληρη η ανάρτηση:

«Σε όλους τους γάμους σε όλο τον κόσμο κάποιοι από τους προσκεκλημένους επιθυμούν να προσφέρουν δώρα.

Επιλέξαμε συγκεκριμένο site και διαδικασία ως λίστα γάμου για τους εξής λόγους: 1. Η μεγάλη πλειοψηφία των καλεσμένων μας είναι από την Αμερική και το honeymoon fund είναι απλή και συνήθης πρακτική εκεί.

2. Θέλαμε όποιο ποσό λάβουμε να είναι με πλήρη διαφάνεια -χωρίς «φακελάκια»– ώστε να δημοσιοποιηθεί και να φορολογηθεί. Φιλοκυβερνητικό site βγάζει στη δημοσιότητα τη λίστα γάμου. Την ίδια στιγμή, τα τρολ της ΝΔ παίρνουν εντολή και αρχίζουν να μας βρίζουν και να μας λοιδορούν. Στο site, κάτω από τη λίστα γάμου μπαίνουν οπαδοί και γράφουν τις «ευχές» τους: «Να ψοφήσετε και να καείτε στην κόλαση βρομοπουστάρες κομούνια».

Η δημοσιοποίηση και η ετοιμότητα των έμμισθων τρολ ήταν τόσο καλά ενορχηστρωμένη από το Μαξίμου, που το γεγονός μάς ξεπερνά. Καθιστώ τον κ. Μητσοτάκη αποκλειστικά υπεύθυνο για το σύνολο των σχολίων μίσους και ομοφοβίας που λαμβάνουμε στην πιο προσωπική μας στιγμή. Έχουμε δει ότι για να ξεφύγει από δύσκολες στιγμές είναι ικανός για τα πάντα. Όχι όμως ως το σημείο αυτό. Υπάρχει ένα ηθικό όριο στην πολιτική αντιπαράθεση. Εκτός αν είσαι το τζάκι Μητσοτάκη. Ας είναι υπερήφανος για την ποιότητα της δημοκρατίας και της παιδείας που οικοδομεί.

Υπενθυμίζεται ότι το ζευγάρι παντρεύτηκε στη Νέα Υόρκη, αλλά θα γίνει και στην Ελλάδα πολιτικός γάμος και συγκεκριμένα στο χωριό Σκινέ, τον τόπο καταγωγής του Στέφανου Κασσελάκη.