Latest News

Πέμπτη 8 Αυγούστου 2024

Europa League: Ηττήθηκε ο Παναθηναϊκός (0-1) στο ΟΑΚΑ από τον Άγιαξ

 


Ο Παναθηναϊκός σπατάλησε ευκαιρίες, αλλά το τέρμα του Μπερχάους στο πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετό για να δώσει προβάδισμα πρόκρισης στον Αίαντα με 1-0. Ανήμερα του δεκαπενταύγουστου η ρεβάνς...στο Άμστερνταμ.

Ο Άγιαξ έδινε χώρο και προσπαθούσε να χτυπήσει στην κόντρα και στο 25′ ο Μπερχάους έφτασε κοντά να ανοίξει το σκορ, με τον Πολωνό τερματοφύλακα να πραγματοποιεί ακόμα μία σπουδαία απόκρουση. Δύο λεπτά αργότερα οι Ολλανδοί άνοιξαν το σκορ. Ο Μπερχάους μέσα από την περιοχή δοκίμασε το πόδι του και με δυνατό σουτ έκανε το 1-0. 

Η ομάδα του Φραντσέσκο Φαριόλι άλλαζε την μπάλα με μεγάλη άνεση στην περιοχή του Παναθηναϊκού και ο Τέιλορ απείλησε με σουτ, αλλά ο Ντραγκόφσκι μπλόκαρε σταθερά. Στο 44′ οι “πράσινοι” άγγιξαν την ισοφάριση. Ο Μπακασέτας από τα δεξιά στην περιοχή έκανε το σουτ, η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, μετά και την παρέμβαση του Πάρσβεερ.

Στο 78′ το “τριφύλλι” απείλησε ξανά. Από τις κόντρες η μπάλα στρώθηκε στον Τζούρισιτς, ο οποίος σούταρε στην κίνηση, η μπάλα κόντραρε στον Σούταλο και ο Πάσβεερ έβγαλε σε κόρνερ. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Μπακασέτας δοκίμασε ένα σουτ εκτός περιοχής, με τον τερματοφύλακα του Άγιαξ να μην έχει πρόβλημα να μαζέψει σταθερά.

ΓΚΟΛ: – / 27′ Μπερχάους
Κίτρινες: 45′ + 2′ Ίνγκασον, 75′ Ιωαννίδης, 79′ Αράο, 83′ Τζούρισιτς / 59′ Σούταλο
Κόκκινη: –
Δοκάρι:
 44′ Μπακασέτας / –

Παναθηναϊκός (Ντιέγκο Αλόνσο): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας (63′ Μπάλντοκ), Ίνγκασον, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Τσέριν (76′ Μακσίμοβιτς), Αράο, Μαντσίνι (63′ Τετέ), Μπακασέτας, Τζούρισιτς (87′ Λημνιός), Γερεμέγεφ (63′ Ιωαννίδης)

Άγιαξ (Φραντσέσκο Φαριόλι): Πάσβεερ, Ρένς, Σούταλο, Μπάας, Χάτο, Φλιτζ-Τζιμ (67′ Μπράνκο φαν ντεν Μπόμεν), Χέντερσον, Τέιλορ (82′ Μπρόμπεϊ), Μπέρχαους (57′ Γκααεΐ), Άκπομ (67′ Τραορέ), Φορμπς (57′ Χοντς)