Latest News

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024

Η Μόσχα δέχθηκε μία από τις μεγαλύτερες επιθέσεις ουκρανικών drones μέχρι σήμερα

 


Η Μόσχα δέχθηκε μία από τις μεγαλύτερες επιθέσεις ουκρανικών drones μέχρι σήμερα, όπως ανακοίνωσε η Ρωσία, προσθέτοντας ότι κατάφερε να τα... εξουδετερώσει όλα. 

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, περίπου 45 ουκρανικά drones καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Συγκεκριμένα, 11 drones καταρρίφθηκαν στην περιοχή της Μόσχας, 23 στην περιοχή του Μπριάνσκ, έξι στο Μπέλγκοροντ, τρία στην Καλούγκα και δύο στην Κούρσκ.

«Ήταν μία από τις μεγαλύτερες απόπειρες όλων των εποχών να επιτεθούν στη Μόσχα χρησιμοποιώντας drones», δήλωσε ο δήμαρχος της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιάνιν, στο Telegram.

Ο ίδιος ανέφερε ότι όλα τα drones καταστράφηκαν χάρη στις ισχυρές αμυντικές γραμμές που έχουν δημιουργηθεί γύρω από την πρωτεύουσα.

Ο κυβερνήτης της περιοχής του Μπριάνσκ, Αλεξάντερ Μπογκομάζ, δήλωσε ότι σημειώθηκε «μαζική» επίθεση στην περιοχή του, αλλά καταστράφηκαν 23 drones.

Την ίδια στιγμή, το Κίεβο ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του κατέστρεψαν 50 από τα 69 ρωσικά drones που εξαπολύθηκαν κατά τη διάρκεια νυχτερινής επίθεσης.

Η ουκρανική αεροπορία ανέφερε ότι άλλα 16 drones πιθανώς καταρρίφθηκαν από ηλεκτρονικό πόλεμο κατά τη διάρκεια της επίθεσης, η οποία περιελάμβανε επίσης δύο βαλλιστικούς πυραύλους και έναν πύραυλο κρουζ, τον οποίο κατέρριψαν.

Ένα από τα drones εισήλθε στην Ουκρανία από τη Λευκορωσία, ενώ άλλο ένα επέστρεψε στη Ρωσία, πρόσθεσε ο στρατός.